Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Καλιφόρνια

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της πρωτεύουσας της Καλιφόρνιας παραμένει ανεξέλεγκτη, από τις 14 Αυγούστου, έχοντας ήδη διανύσει σχεδόν 215 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τουλάχιστον 2 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα, αφότου η φωτιά, που οι αμερικανικές αρχές έχουν βαπτίσει Caldor Fire, κατέστρεψε μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το Σακραμέντο, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Χιλιάδες κάτοικοι προετοιμάζονται να εκκενώσουν τις εστίες τους μπροστά στην επέλαση της πυρκαγιάς, η οποία καταστρέφει τον εθνικό δρυμό του Ελντοράντο  τροφοδοτούμενη από τις συνθήκες ακραίας ξηρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους.

«Σας παρακαλώ, ακούστε τις προειδοποιήσεις και όταν θα σας ζητήσουμε να φύγετε, φύγετε!», είπε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων της Καλιφόρνιας Τομ Πόρτερ, όπως γράφει η εφημερίδα Sacramento Bee.

Η πυρκαγιά οκταπλασίασε την επιφάνειά της σε διάστημα 24 ωρών και μαινόταν σήμερα ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των πυροσβεστών.

Η Caldor Fire είναι ένα από τα δεκάδες πύρινα μέτωπο που μαίνονται στις δυτικές ΗΠΑ.

Βορειότερα, η πυρκαγιά Dixie συνεχίζει να καίει πάνω από έναν μήνα αφότου ξέσπασε. Παρά την κινητοποίηση 6000 πυροσβεστών, το μέτωπο έχει οριοθετηθεί μόλις σε ποσοστό 33%. Έχει κατακάψει περισσότερα από 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μια επιφάνεια που ισοδυναμεί με εκείνη του Λουξεμβούργου, κάτι που την καθιστά την δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Πηγή: ΑΜΠΕ