Στο Εurogroup η τεχνική συμφωνία για την 4η αξιολόγηση και το ελληνικό χρέος

Η επικύρωση της τεχνικής συμφωνίας και οι συζητήσεις για το χρέος επί τάπητος στη συνεδρίαση του Εurogroup στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018. «Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια φιλόδοξη συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos, o επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι «έχουμε συλλογικά την ισχυρή υποχρέωση να ολοκληρώσουμε ευνοϊκά αυτό το πρόγραμμα βοήθειας».
«Η συμφωνία πρέπει να είναι ουσιαστική και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα μάτια των αγορών. Πρέπει να είναι σαφής σε όλους ότι το χρέος της Ελλάδας θα εξακολουθήσει να μειώνεται κατά τις προσεχείς δεκαετίες» σημειώνει ο ευρωπαίος επίτροπος
Η συμμόρφωση της Ελλάδας με το πρόγραμμα προσαρμογής, η αυξανόμενη οικονομική ανθεκτικότητα, ένα πιο προβλέψιμο πολιτικό περιβάλλον καθώς και η προοπτική περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, ενισχύουν τις πιστωτικές προοπτικές της χώρας, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Τον Αύγουστο τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο και αυτή είναι η οριστική, αμετάκλητη και αδιαπραγμάτευτη εξέλιξη» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, απορρίπτοντας εκ νέου το αίτημα για πρόωρες εκλογές.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤwww.ert.gr

2018-05-24 06:06:12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ