Συμφωνία για μείωση μισθών κι επιστροφή στις προπονήσεις στην Αυστραλία

Οι ομάδες της A-League Αυστραλίας θα επιστρέψουν στην προπόνηση αυτήν την εβδομάδα, αφού οι παίκτες συμφώνησαν σε μείωση μισθών, ανακοίνωσε σήμερα η Football Federation Australia (FFA).

Ο διευθύνων σύμβουλος της FFA, Τζέιμς Τζόνσον, δήλωσε ότι οι παίκτες, οι οποίοι είχαν πληρωθεί το 83% των μισθών τους μέχρι την αναστολή, συμφώνησαν σε μια -ακόμη μη κοινοποιημένη- περικοπή για το υπόλοιπο της σεζόν.

«Οι παίκτες μας έχουν δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και συμφώνησαν να δεχθούν μείωση των αμοιβών για τους τρεις επιπλέον μήνες της σεζόν για να διασφαλίσουν ότι μπορεί να ολοκληρωθεί», είπε.

Η FFA ανέφερε ότι η A-League θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Αυγούστου, αλλά εξακολουθεί να επεξεργάζεται το σχέδιο για τα παιχνίδια στους τελικούς γύρους της κανονικής σεζόν και τα play-off.

«Μπορούμε τώρα να επικεντρωθούμε στην εξέταση όλων των παικτών για την COVID-19 πριν από την επιστροφή στην προπόνηση για τους συλλόγους αυτήν την εβδομάδα» δήλωσε ο επικεφαλής των πρωταθλημάτων της FFA, Γκρεγκ Ο΄ Ρουρκ.

Με τους ελέγχους στα σύνορα να εξακολουθούν να ισχύουν λόγω της COVID-19, η Γουέλινγκτον Φοίνιξ, η μοναδική ομάδα A-League της Νέας Ζηλανδίας, ζητά έγκριση να εισέλθει στην Αυστραλία για να προετοιμαστεί για την επανεκκίνηση, όπως έκαναν οι Ουόριορς της Νέας Ζηλανδίας πριν από την επανάληψη του πρωταθλήματος ράγκμπι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ