Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.
Παράλληλα, οι εξελίξεις στο μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με το φασιστικό παραλήρημα του χρυσαυγίτη βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, δίνουν τον τόνο και στην κοινοβουλευτική επικαιρότητα.
Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια, όπου αναμένεται σε οξείς τόνους να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την ονομοασία της πΓΔΜ, καθώς και την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει, ενώ αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες ότι ενδέχεται να παρουσιαστούν απόρρητες πληροφορίες για χειρισμούς προηγούμενων κυβερνήσεων επί του θέματος.
Ο πρωθυπουργός έδωσε ήδη από το βράδυ της Παρασκευήςτο στίγμα του για τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα σχετικά με το ονοματολογικό.
Η πρόσφατη συμφωνία, στην οποία καταλήξαμε μετά από 6 μήνες δύσκολης διαπραγμάτευσης, συνιστά ιστορικής σημασίας εξέλιξη και επιτυχία για την Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη και στο οικονομικό πεδίο, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Εκόνομιστ, στο Λαγονήσι. Η διαιώνιση αυτού του προβλήματος, πρόσθεσε, στερούσε τη δυνατότητα στη χώρα μας να διαδραματίσει τον ηγετικό ρόλο που της αναλογεί και της αξίζει στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία θα υπογραφεί την Κυριακή το πρωί στις Πρέσπες από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, παρουσία των δύο πρωθυπουργών, ενώ έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.
Πηγή: Α’ Πρόγραμμα
Σχετική είδηση: Σε υψηλούς τόνους στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση μομφής (video)www.ert.gr

2018-06-16 07:01:28

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ