Σύσκεψη με ομοσπονδίες και Λίγκες για τη European Super League

Με την απειλή αποβολής συλλόγων από όλες τις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και αποκλεισμού ποδοσφαιριστών από τις εθνικές ομάδες, αντιδρά η UEFA στη συμφωνία των «12» ομάδων (έξι αγγλικών τριών ιταλικών και τριών ισπανικών) για τη δημιουργία μιας  ευρωπαϊκής Super League.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία κάλεσε σήμερα σε σύσκεψη ομοσπονδίες και Λίγκες για να καθορίσουν την αντίδρασή τους. Η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναμένεται, σε αυτή τη σύσκεψη, να επισφραγίσει το σχέδιο για τη διεύρυνση του Champions League, το οποίο από το 2024 θα περιλαμβάνει 36 ομάδες.

Πρόθεση της σύσκεψης αυτής να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο κόντρα σε αυτή την κίνηση των ισχυρών ομάδων. UEFA και FIFA φαίνεται ότι έχουν δίπλα τους τις ομοσπονδίες και τις λίγκες των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι Premier League (Αγγλία), La Liga (Ισπανία) και Serie A (Ιταλία) τηρούν την πιο σκληρή στάση μέχρι τώρα, θέτοντας τις ομάδες τους που θέλουν να μπουν στην European Super League προ της πόρτας της εξόδου.