Το αναπτυξιακό σχέδιο στο τραπέζι του Eurogroup της Σόφιας

Το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο για την μεταμνημονιακή περίοδο θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) την Παρασκευή στη Σόφια. Στην ίδια συνάντηση θα συζητηθεί το αποκαλούμενο γαλλικό σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους που συνδέει τις ετήσιες αποπληρωμές με την ελάφρυνση του χρέους και η μεταμνημονιακή εποπτεία όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο συντάσσεται σε συνεννόηση με τις ευρωπαϊκές αρχές, είναι ένας από τους πυλώνες στους οποίους βασίζεται η έξοδος της Ελλάδας απο τα μνημόνια. Οι άλλοι πωλώνες είναι η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης του τωρινού προγράμματος, η ελάφρυνση του χρέους και η μεταμνημονιακή εποπτεία.
Η ελληνική πλευρά θα πάει στο άτυπο Eurogroup με όπλο το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ το 2017 που ανακοινώθηκε χθες.
Πάντως, οι προσδοκίες για κάποια συμφωνία επι του πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν φαίνεται πως θα ευοδωθούν καθώς δεν προέκυψε κάτι συγκεκριμένο στις συζητήσεις που έγιναν στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στους βασικούς δανειστές της χώρας. www.ert.gr

2018-04-24 10:56:52

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ