Τραγικές ελλείψεις φαρμάκων στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι και 20-25 ημέρες αναγκάζονται να περιμένουν εκατοντάδες ασθενείς στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί το αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών που δεν καταφέρνουν ποτέ να βρουν το πολυπόθητο φάρμακο, το οποίο είναι σε έλλειψη και δεν αντικαθίσταται με άλλο, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να επισκεφθούν εκ νέου το γιατρό τους για να τους αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή.

Αιτία της κατάστασης αυτής είναι οι τραγικές ελλείψεις σκευασμάτων, οι οποίες πλέον αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και αφορούν φάρμακα για σχεδόν όλες τις παθήσεις. Οι φαρμακοποιοί κάνουν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν το αναγκαίο φάρμακο για τους ασθενείς τους, αναζητώντας το είτε από φαρμακείο σε φαρμακείο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης είτε και σε άλλους νομούς εκτός Θεσσαλονίκης, κυρίως μέσω των ομάδων φαρμακοποιών στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, οι ελλείψεις φαρμάκων δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς σπάνια μία συνταγή μπορεί να εκτελεστεί πλήρως, αφού σχεδόν πάντα λείπει τουλάχιστον ένα σκεύασμα από όσα αναγράφονται σε αυτήν. Επίσης συχνές είναι οι περιπτώσεις που, εξαιτίας της αδυναμίας έγκαιρης εύρεσης των σκευασμάτων, οι συνταγές λήγουν χωρίς να εκτελεστούν. Συνεπώς οι ασθενείς αναγκάζονται να επισκεφθούν ξανά το γιατρό τους και να ζητήσουν επανέκδοση της συνταγής τους, ενώ κατά το διάστημα της αναμονής πολλοί από αυτούς μένουν δίχως τη φαρμακευτική αγωγή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ