«Χρυσός» ο Τεντόγλου στην Πολωνία

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν είναι γεγονός από το βράδυ της Παρασκευής (5/03).

Ο Μίτλος Τεντόγλου με την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο (8.35μ) στον τελικό του μήκους ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή την εποχή είναι ο κορυφαίος άλτης στην «Γηραιά Ήπειρο».

Στη μοναδική του έγκυρη προσπάθειά του στον τελικό ο 23χρονος πρωταθλητής κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Παρότι είχε κάποιες ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, έριξε το βάρος του σε μια και μοναδική προσπάθεια για να μην επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του και τα κατάφερε.

Ο βασικός του αντίπαλος για το χρυσό, ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, με 8.31μ στην τρίτη προσάθεια κατετάγη 2ος με νέο εθνικό ρεκόρ, ενώ τρίτος ήταν ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι με 8.24μ, επίδοση που επίσης αποτελεί εθνικό ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Έτσι έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60μ, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνολικά επτά χρυσά.

«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», είπε ο Έλληνας άλτης.

Η οκτάδα του τελικού:

  • Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)              8.35μ
  • Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία)             8.31μ
  • Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία)               8.24μ
  • Βλάντισλαβ Μάζουρ (Εσθονία)          8.14μ
  • Μαξιμίλιαν Ενχόλζνερ (Γερμανία)      7.87μ
  • Λάζαρ Άνιτς (Σερβία)                         7.81μ
  • Γιάκομπ Φίντσαμ-Ντιούκς (Βρετανία) 7.79μ
  • Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία)           7.72μ