Χρ. Σταϊκούρας: Μεγαλύτερες οι αυξήσεις των συντάξεων το 2023 λόγω πληθωρισμού

Πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού, θα είναι η αύξηση των συντάξεων το 2023 δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  σημειώνοντας ότι, το πόσο έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Ο υπουργός ανέφερε ότι, θα υπάρξει συμπληρωματικός προϋπολογισμός για τις πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δεδομένου ότι δημιουργείται και τρίτος δημοσιονομικός χώρος.

Επεσήμανε ότι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται όλες οι παρεμβάσεις για το 2022 και το 2023 (π.χ. κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης). Και δήλωσε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις πριν από τα Χριστούγεννα».Αναφερόμενος σε άλλα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Σταϊκούρας: Ξεκαθάρισε ότι είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα δανεισμού λόγω της αύξησης των επιτοκίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε περίπου 39 δισ. ευρώ και η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της τα επόμενα 2-3 χρόνια. Επιβεβαίωσε (όπως έγραψε χθες το ertnews) ότι έχει ήδη λάβει τη σχετική επιστολή από τους δύο αρμόδιους επιτρόπους, για την άρση του καθεστώτος ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας, από τις 20 Αυγούστου.-Σχολίασε το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός με ειλικρίνεια και παρρησία τοποθετήθηκε για αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση που προκλήθηκε από λανθασμένους χειρισμούς». «Η κυβέρνηση έχει τη βούληση για όλα στο φως», πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος