2ο Σχολικό Street Art Festival: Όταν η αποδοχή στη διαφορετικότητα γίνεται τέχνη

Μια γιορτή ξεχωριστή γεμάτη μουσικές και χρώματα, μια γιορτή χαράς, αποδοχής της διαφορετικότητας και πολυπολιτισμικής αλληλεπίδρασής θα στηθεί αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 από τις 4:00 μ.μ.  στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας -και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Ερμού/Κεραμεικού από την πλευρά του Θησείου και του Συλλόγου Αρχαιολόγων. Το 2ο Street Art Festival Τέχνης Και Αποδοχής είναι γεγονός και σαν στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα να σπάσει τα στενά όρια του σχολείου και να παρουσιάσει με χίλιους διαφορετικούς τρόπους το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το μήνυμα κατά των διακρίσεων.
Σύμμαχοι σε αυτή την δράση οργανώσεις, συλλογικότητες, καλλιτέχνες και ομάδες καλλιτεχνών, μουσικά σχήματα, πολίτες, μαθητές, φοιτητές και γονείς, θα γεμίσουν τον πεζόδρομο με αυτοσχέδιες παρουσιάσεις, δράσεις, μουσική, χορό και παιχνίδια. Βασικός στόχος αποτελεί να γεφυρωθεί κάθε πολιτισμική διαφορά, και να φέρει κοντά κάθε άτομο που προσφέρει και διαμένει σε αυτήν την χώρα καταδικάζοντας τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις των ομάδων αυτών.
Όλα θα ξεκινήσουν στις 4:00 μ.μ. που οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στα διάφορα βιωματικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλους, που θα βρίσκονται στον πεζόδρομο.
Στις 7:00 μ.μ. ομάδα αφροβραζιλιάνικων κρουστών, μαζί με εκπροσώπους από τους συλλόγους και τις οργανώσεις θα βρίσκονται στο Μοναστηράκι για να ξεκινήσει η πιο πολυπολιτισμική παρέλαση και στο τέλος μέχρι τις 12:00 μ.μ. στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συναυλία, στην οποία συμμετέχουν οι:
Μagic de spell, Jusu Folie, Eliana Tribal west, Sounds for some other order, Λήδα Μανιατάκου, Μαρία Λατσίνου & Mokita, Νίκος Γιακουμάκης.
Το προηγούμενο Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε το 1ο Street Art Festival Τέχνης και Αποδοχής σε μια περίοδο που η ρητορική του μίσους δέσποζε, μια χούφτα ανθρώπων με «όπλα» τους, την τέχνη και τον διάλογο μετέδωσαν το μήνυμα αγάπης και της αποδοχής. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το τι συνέβη πέρυσι:

ΤΟ ΔΊΚΤΥΟ ΤΈΧΝΗΣ και ΔΡΆΣΗΣ (οι άνθρωποι με τα μπαλόνια) που αποτελεί μια ομάδα με δράσεις ενδυνάμωσης μέσα από την Τέχνη, ξεκίνησε και διαχειρίζεται το ελπιδοφόρο αυτό εγχείρημα, του φεστιβάλ, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη των: Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Unicef και ΙΟΜ.
ΠΗΓΗ: www.ert.gr

2018-06-01 19:57:21

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ