Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) φαίνεται να έχει μπει δυναμικά στον αγώνα κατά των εμπρησμών, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες το τελευταίο διάστημα. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πρόσφατα τις συλλήψεις εμπρηστών που κατηγορούνται για φωτιές σε Βάρη, Μαγούλα και Δομοκό.

Συγκεκριμένα, ένας 66χρονος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση σε τέσσερις επικίνδυνες φωτιές στη Βάρη, ενώ ένας 33χρονος κατηγορείται για τρεις πυρκαγιές στη Μαγούλα. Επιπλέον, άλλοι τρεις άνδρες συνελήφθησαν για φωτιά στην Κορομηλιά Δομοκού που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών.

Αυτές οι συλλήψεις δείχνουν ότι η ΔΑΕΕ αρχίζει να ανακάμπτει μετά από τις κριτικές που δέχθηκε για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση στην Ύδρα, όπου τα βεγγαλικά φέρεται να προκάλεσαν πυρκαγιά. Οι χειρισμοί της τότε είχαν προκαλέσει σάλο, με τη διοίκηση να απομακρύνεται λόγω της ανεπάρκειας στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ο Υπουργός Κικίλιας δήλωσε ότι η έρευνα για τις πυρκαγιές θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς, ώστε όλοι οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να πληρώσουν για τις πράξεις τους. Το σημαντικό είναι ότι η ΔΑΕΕ δείχνει να έχει ανασυνταχθεί και να φέρνει αποτελέσματα, κάτι που ευελπιστούμε να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Δείτε την ανακοίνωση

του Δημήτρη Κουτσούκου



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ