Στο παρελθόν ο Ντόναλτ Τράμπ έχει καταφερθεί εναντίον των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς θεωρεί ότι η ανάπτυξη και η εξάπλωσή τους θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, έναν από τους ισχυρούς πυλώνες στην οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, η υποψηφιότητά του για την Προεδρία στις προσεχείς εκλογές που θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου 2024 σημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι χρειάζεται την οικονομική υποστήριξη για την προεκλογική καμπάνια του.

Μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα τον στηρίξουν είναι και Ίλον Μασκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla. Φυσικά, όπου Tesla σημαίνει τον ορισμό της ηλεκτροκίνησης στη σύγχρονη εποχή.



Το γεγονός αυτό έκανε τον Τράμπ να διαφοροποιήσει την άποψή του για τα οχήματα αυτής της τεχνολογίας κίνησης, τουλάχιστον στις δημόσιες δηλώσεις του. Έτσι, σε προεκλογική ομιλία του στην πολιτεία της Τζόρτζια είπε σχετικά: «Υποστηρίζω τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρέπει να το κάνω καθώς, όπως ξέρετε, ο Ίλον Μασκ με υποστηρίζει πολύ ένθερμα. Συνεπώς, δεν έχω άλλη επιλογή.

»Βεβαίως, πιστεύω ότι αυτά θα πρέπει να έχουν ένα μικρό μερίδιο την ευρύτερη βιομηχανία και ότι υπάρχει χώρος για διαφορετικούς τύπους κινητήρων. Πρέπει να έχουμε κινητήρες που λειτουργούν με καύσιμο. Πρέπει να έχουμε αυτοκίνητα με κινητήρες υβριδικής διάταξης. Πρέπει να έχουμε κάθε τύπο αυτοκινήτων.

»Δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι ηλεκτροκίνητο όχημα. Του το είπα αυτό (σημ.: στον Μασκ). Επομένως, θα απαλλαγούμε από αυτήν την υποχρεωτική εντολή, αν δεν σε πειράζει. Κάποιοι θέλουν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, άλλοι θέλουν ένα υβριδικό και άλλοι θέλουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο», κατέληξε ο Τράμπ στην ομιλία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ