Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εννέα υπάλληλοι της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) φέρονται να εμπλέκονται στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, που άφησαν πίσω τους 1200 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η έρευνα που διεξήχθη από το Γραφείο Εσωτερικών Ελέγχων του ΟΗΕ (OIOS) οδήγησε στον τερματισμό των συμβάσεων αυτών των υπαλλήλων, καθώς τα ευρήματα υποδεικνύουν πιθανή εμπλοκή τους.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία, καθώς η UNRWA είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Γάζα και άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, παρέχοντας κρίσιμες υπηρεσίες στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες και έδωσε εντολή για την άμεση απόλυση των εμπλεκόμενων υπαλλήλων, ζητώντας να παραπεμφθούν για ενδεχόμενη ποινική δίωξη.

Η UNRWA, μετά από αυτή την εξέλιξη, δήλωσε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η οργάνωση συνεχίζει να λειτουργεί με απόλυτη ουδετερότητα και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Διάβασε την δήλωση στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ

«Ο Γενικός Γραμματέας είναι φρικαρισμένος από αυτήν την είδηση και έχει ζητήσει από τον κύριο Λαζαρίνι να διερευνήσει το θέμα άμεσα και να διασφαλίσει ότι κάθε υπάλληλος της UNRWA που αποδειχθεί ότι συμμετείχε ή συνέδραμε σε ό,τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου ή σε οποιαδήποτε άλλη εγκληματική ενέργεια, θα απολυθεί αμέσως και θα παραπεμφθεί για ενδεχόμενη ποινική δίωξη.»





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ