Η δεκαετία του 1980 μοιάζει πλέον πολύ μακρινή από την εποχή μας και αυτό ισχύει και για την Αυτοκινητοβιομηχανία. Η Mercedes-Benz 500 SEC είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει το γεγονός.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας χρίζει περισσότερης προσοχής, ωστόσο. Ας επικεντρωθούμε στην ονομασία του: Mercedes-Benz 500 SEC AMG. Όπως βλέπουμε, τα αρχικά των λέξεων «Aufrecht, Melcher, Großaspach» είναι διαχωρισμένα από τη Mercedes-Benz, δεν είναι αυτό που τώρα λέμε Mercedes-AMG.



Η εν λόγω 500 SEC AMG κατασκευάστηκε το 1985, όταν η εταιρεία με έδρα το Affalterbach ήταν αυτόνομη επιχειρηματικά και συνεργαζόταν στενά με τη Mercedes-Benz. Ο κινητήρας της είναι ατμοσφαιρικός εξάλιτρος V8 και αποδίδει 330 ίππους και μέγιστη ροπή 525 Nm.

Αυτό έγινε έπειτα από την επέμβαση των μηχανικών της AMG στον κινητήρα, καθώς αυτός της κανονικής 500 SEC ήταν ατμοσφαιρικός, χωρητικότητας πέντε λίτρων V8. Η απόδοσή του ήταν 231 ίπποι και η μέγιστη ροπή του έφτανε τα 405 Nm.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε σε δημοπρασία από την ιστοσελίδα Cars & Bids. Βάσει όσων αναφέρονται στα στοιχεία που το προσδιορίζουν το οδόμετρό του γράφει 81.171 χλμ., έχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τεσσάρων σχέσεων, διαθέτει ζάντες 17 ιντσών της OZ Racing και τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός στο σύστημα πέδησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ