Οκ, είπαμε ότι έχουμε κλιματική κρίση, θα πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον και να αναζητούμε τρόπους για μείωση των ρύπων, αλλά αυτό που ζητάει η Κίνα από τους κατόχους μοτοσικλετών μας ξεπερνάει.

Ένας νόμος που δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια στην Κίνα επιστρέφει και θα εφαρμόζεται από εδώ και στο εξής. Αυτός ο νόμος αναφέρει ότι μοτοσικλέτες, ή γενικότερα δίκυκλα, που έχουν φτάσει τα 13 χρόνια ζωής θα πρέπει να αποσύρονται και να καταστρέφονται.



Ο ίδιος νόμος μάλιστα πάει ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας ότι ακόμα και όταν η μοτοσικλέτα φτάσει τα 120.000 χιλιόμετρα χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 13 χρόνια θα πρέπει επίσης να οδηγούνται στην πρέσα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αν η μοτοσικλέτα ελεγχθεί και τρεις φορές πιαστεί να μην περνάει τις προδιαγραφές ρύπων μαντέψτε… θα καταστραφεί!



Αυτή η απόφαση των Κινέζων έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι ο προφανής, δηλαδή να μειωθούν οι δυνητικά επικίνδυνες και ρυπογόνες μοτοσικλέτες από τους δρόμους. Ο δεύτερος είναι για να ενισχύσει την αγορά μοτοσικλέτας αναγκάζοντας τους χρήστες να εγκαταλείψουν το παλιό τους μοντέλο και να αγοράσουν ένα καινούριο.



Από τη μία είναι καλό να υπάρχουν ασφαλείς, λιγότερο ρυπογόνες και τεχνολογικά προηγμένες μοτοσικλέτες στους δρόμους. Από την άλλη όμως κάποια vintage μοντέλα είναι απλά αθάνατα και θα θέλαμε με κάποιο τρόπο να τα βλέπουμε να κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ