Ο Άρης πενθεί για το θάνατο του Λάζαρου Λέσιτς σε ηλικία 85 ετών και ο Νίκος Γκάλης δεν ξέχασε τον πρώην προπονητή του, με τον οποίο κατέκτησε δύο τίτλους στην Ελλάδα.

Ο Λέσιτς ήταν προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη, κατά τη διάρκεια της διετίας 1990-192 και οδήγησε τους “κίτρινους” σε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Ελλάδας, με τον Νίκο Γκάλη να είναι φυσικά πρωταγωνιστής.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ δεν ξέχασε έτσι τον “νίντζα” και σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Στην πορεία μιας αθλητικής καριέρας υπάρχουν κάποιες επαγγελματικές σχέσεις που εξελίσσονται σε ανθρώπινους δεσμούς και φιλίες. Η απώλεια του Λάζαρου Λέσιτς είναι μεγάλη για την οικογένεια του μπάσκετ και του Άρη ειδικότερα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και χαμόγελο. Καλό ταξίδι Λάζο…».

Πάμε να δούμε ποιος ήταν ο Λάζαρο Λέσιτς…

Ο Λάζαρο Λέσιτς ήταν ένας σημαντικός προπονητής μπάσκετ που άφησε το στίγμα του στην ιστορία του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ. Γεννημένος το 1939, ο Λέσιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη στη διετία 1990-1992, μια περίοδο όπου η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη διεκδικούσε τίτλους και είχε αναδειχθεί σε μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Υπό την καθοδήγησή του, ο Άρης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1991 και το Κύπελλο Ελλάδας την ίδια χρονιά, με τον Νίκο Γκάλη να είναι ο ηγέτης στο παρκέ. Αυτή η επιτυχία ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για τον Άρη, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ιωαννίδη από τον πάγκο της ομάδας, και καθιστά τον Λέσιτς έναν από τους λίγους προπονητές που κατάφεραν να συνεχίσουν τη δυναστεία που είχε δημιουργηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ο Λέσιτς ήταν γνωστός για την αυστηρή πειθαρχία και την τακτική του ευφυΐα, χαρακτηριστικά που του χάρισαν τον σεβασμό τόσο από τους παίκτες του όσο και από τους αντιπάλους του. Το παρατσούκλι “νίντζα” δεν ήταν τυχαίο, καθώς αποτύπωνε την ικανότητά του να επιβάλλει την πειθαρχία και την τακτική στην ομάδα του, γεγονός που οδήγησε τον Άρη σε επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη

Η απώλεια του Λάζαρου Λέσιτς αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια του Άρη και το ελληνικό μπάσκετ, με την κληρονομιά του να παραμένει ζωντανή στις μνήμες των φιλάθλων και στην ιστορία του συλλόγου.

Σε ανάρτησή της, η ΚΑΕ Άρης αναφέρει σχετικά:

Η απώλεια του Λάζαρου Λέσιτς είναι μεγάλη, και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους και στους συνεργάτες του.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ