Οι ουκρανικές δυνάμεις βρήκαν τρόπο ώστε να χρησιμοποιήσουν ένα αυτοκίνητο υδρογόνου Toyota Mirai για να δημιουργήσουν έναν ισχυρό αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό για χρήση κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια μιας αντεπίθεσης τον Ιούλιο στο Βοβτσάνσκ της βόρειας Ουκρανίας, οι Ουκρανοί αντιμετώπισαν μια δύσκολη κατάσταση καθώς προσπαθούσαν να εκδιώξουν τα ρωσικά στρατεύματα που είχαν υποχωρήσει σε ένα οχυρωμένο εργοστάσιο αδρανών υλικών.

Με περιορισμένους στρατιωτικούς πόρους και μειωμένη ξένη βοήθεια, οι παραδοσιακές αεροπορικές επιδρομές δεν ήταν εφικτές και τα συμβατικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να μεταφέρουν αρκετά μεγάλο ωφέλιμο φορτίο για να πλήξουν το οχυρό.

Για να το ξεπεράσουν αυτό, οι Ουκρανοί μαχητές στράφηκαν στην χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, περισυλλέγοντας εξαρτήματα από διάφορες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, για να δημιουργήσουν τηλεχειριζόμενα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας.

Η πιο αξιοσημείωτη προσαρμογή ήταν η χρήση της δεξαμενής καυσίμου υδρογόνου του Toyota Mirai, η οποία συνήθως τροφοδοτεί το όχημα με υδρογόνο σε μια κυψέλη καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δεξαμενή, η οποία αποθηκεύει υδρογόνο σε εξαιρετικά υψηλή πίεση 10.000 psi, κρύβει μέσα της σημαντική ποσότητα ενέργειας, ισοδύναμη με περίπου 357 κιλά TNT.

Συνδυάζοντας αυτή την ενέργεια με πρόσθετα πλαστικά εκρηκτικά, οι Ουκρανοί δημιούργησαν ουσιαστικά ένα αυτοσχέδιο όπλο ικανό να επιφέρει ένα καταστροφικό πλήγμα σε οχυρωμένες θέσεις.

Αυτή η «εφευρετική» προσέγγιση αναδεικνύει την φύση του πολέμου και τον τρόπο που οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο για να προκαλέσουν κακό στον αντίπαλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ