Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αρχές με τη σύλληψη δύο νεαρών που κατηγορούνται για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Τερψιθέα Γλυφάδας το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19:50 σε δύσβατη περιοχή πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας, μόλις 300 μέτρα από τις κατοικίες.

Οι νεαροί εθεάθησαν «επί το έργον» από κατοίκους, οι οποίοι τους καταδίωξαν και τους παρέδωσαν στις αρχές. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας. Η άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων που πραγματοποίησαν πάνω από 20 ρίψεις νερού, καθώς και εθελοντών από την περιοχή, απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των αρχών και των εθελοντών, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά προτού προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε επίσης τους κατοίκους για την ενεργή συμμετοχή τους και τόνισε τη σημασία της διαρκούς επαγρύπνησης και επιφυλακής κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 20:30, και οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στην περιοχή για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Το περιστατικό αυτό υπενθυμίζει τη σοβαρότητα της απειλής των πυρκαγιών και την ανάγκη για συνεχή προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Δήμαρχος επισήμανε επίσης την προσφορά των εθελοντών και των ομάδων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που περιπολούν συνεχώς την περιοχή, και διαβεβαίωσε ότι οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για την προστασία της περιοχής.

Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν τα κίνητρα των δραστών και αν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Γλυφάδας στο Facebook



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ