Τον Ιούλιο, η αποχώρηση του Ενρίκο Καρντίλε από το Μαρανέλο επισημοποιήθηκε και ο Ιταλός μηχανικός θα βρίσκεται από το 2025 στο Σίλβερστον, εκτελώντας χρέη επικεφαλής τεχνικού διευθυντή για την Aston Martin.

Προσωρινά, τη θέση καλύπτει ο Φρεντ Βασέρ, μέχρις ότου να «σηκώσει μανίκια» ο άνθρωπος που θα συνεχίσει το νευραλγικό έργο του τεχνικού διευθυντή.




Μέρος των μεγάλων επιτυχιών της Mercedes-AMG αποτελούσε ο Λόικ Σερά

Σύμφωνα με το formu1a.uno, ο εκλεκτός είναι ο Λόικ Σερά, καθώς η προσπάθεια απόσπασης του Πιερ Ουασέ από τη Red Bull Racing δεν ευδοκίμησε.

Ο Σερά είχε στη Mercedes-AMG τον ρόλο του διευθυντή απόδοσης, ωστόσο στη Scuderia Ferrari θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής σασί.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Γάλλος μηχανικός αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του τελικού πρότζεκτ, καθώς στο Μαρανέλο σκέφτονται να προχωρήσουν σε τεχνική αναδιοργάνωση, παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η McLaren το 2023, διαθέτοντας τρεις τεχνικούς διευθυντές, καθένας με διαφορετικές ευθύνες.




Σημαντικές και άμεσες αποφάσεις καλείται να πάρει ο Φρεντ Βασέρ

Οι δύο που θα πλαισιώσουν τον Σερά, πιθανότατα θα είναι οι Ντιέγκο Τόντο που θα είναι επικεφαλής αεροδυναμικής και ο Φάμπιο Μοντέκι ως επικεφαλής μηχανολόγος.

Όλα αυτά, την ώρα που σύντομα πρέπει να παρθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με το μονοθέσιο του 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ