Το άρθρο περιγράφει τη συγκινητική ανάρτηση ενός συγγενή του Νικόλα Μουστάκα, έξι χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του στον λόφο του Φιλοπάππου. Παρά τις καταδίκες των δραστών, η οικογένεια εξακολουθεί να ζει με τον πόνο και την απογοήτευση, ζητώντας δικαιοσύνη για τον χαμό του Νικόλα και εκφράζοντας την οργή της για τις καθυστερήσεις και την αίσθηση εγκατάλειψης από την πολιτεία.

Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από την τραγική ημέρα που ο Νικόλας Μουστάκας, ένας 25χρονος φοιτητής, δολοφονήθηκε στον λόφο του Φιλοπάππου στην Αθήνα. Η οικογένειά του συνεχίζει να ζει σε ένα καθεστώς πόνου και οργής, καθώς η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αποδοθεί πλήρως.

Ο Νικόλας δολοφονήθηκε από τρεις παράνομους μετανάστες κατά τη διάρκεια ληστείας, ενώ βρισκόταν στον λόφο με μια φίλη του. Δύο από τους δράστες, πακιστανικής καταγωγής, και ένας ιρακινός, είχαν συλληφθεί για προηγούμενες ληστείες αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι, κάτι που προκάλεσε μεγάλη οργή στην οικογένεια του θύματος και στην ευρύτερη κοινότητα.

Ο ένας από τους δράστες, που δήλωσε ανήλικος, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης από το δικαστήριο ανηλίκων, η μέγιστη ποινή για ανήλικο. Οι άλλοι δύο δράστες, ενήλικοι, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Νικόλα, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία​

Η οικογένεια του Νικόλα έχει εκφράσει την οργή και την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι ο ένας από τους δράστες κυκλοφορεί ήδη ελεύθερος, καθώς και για τις πολλές αναβολές στις δίκες των άλλων δύο. Η κατάσταση αυτή ενισχύει το αίσθημα αδικίας και εγκατάλειψης που νιώθουν οι συγγενείς του θύματος, οι οποίοι συνεχίζουν να ζητούν δικαιοσύνη και αυστηρότερες πολιτικές για την προστασία των πολιτών.

Η τραγωδία αυτή αναδεικνύει τις αδυναμίες του συστήματος και την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει τους πολίτες της από εγκληματικά στοιχεία, ειδικά σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση όπως ο λόφος του Φιλοπάππου. Η οικογένεια του Νικόλα, παρά την ευγνωμοσύνη της προς την ελληνική αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών, παραμένει σε καθεστώς συνεχούς πόνου και οργής, αναζητώντας τη δικαίωση.

Συγγενής του αδικοχαμένου φοιτητή έκανε μία ανάρτηση στο Τwitter σήμερα το πρωί, αναφερόμενος στην τραγωδία που σημάδεψε την οικογένειά του. «Σήμερα κλείνουν 6 χρόνια από την τραγική ημέρα που ο ανιψιός μου, Νικόλας Μουστάκας, δολοφονήθηκε άγρια από τρεις παράνομους μετανάστες στον λόφο του Φιλοπάππου. Ήταν 25 χρόνων. Από εκείνη την ημέρα η οικογένεια μου ζει σε ένα καθεστώς πόνου, θλίψης και οργής.»

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ