Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή είναι μία από τις μόλις 9 Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera, που έχουν ανακατασκευαστεί με αμάξωμα της Zagato.

Θα προσφερθεί στο κοινό για πρώτη φορά στη δημοπρασία της Gooding & Company’s Pebble Beach στις 16 και 17 Αυγούστου, με εκτιμώμενη αξία μεταξύ 400.000 και 600.000 δολαρίων,



Ποσά που προκαλούν ίλιγγο σ’ εμάς τους κοινούς θνητούς, αλλά που συνιστούν μια… σημαντική πτώση, για την αρχική τιμή του αυτοκινήτου, η οποία πριν από μία δεκαετία υπερέβαινε το 1 εκατομμύριο δολάρια!

Τότε, η Zagato, θέλοντας να γιορτάσει την 95η επέτειό της, κατασκεύασε εννέα τέτοια μοντέλα. Το συγκεκριμένο ήταν μια γκρι Superleggera, η οποία όταν στάλθηκε στο Μιλάνο, βάφτηκε ξανά στο εμβληματικό κίτρινο της Lamborghini.



Το αμάξωμα είναι πολύ διαφορετικό από μία κανονική Gallardo. Η Zagato αντικατέστησε κάθε πάνελ αμαξώματος και σχεδίασε από την αρχή αρκετά στοιχεία, όπως τους νέους προβολείς και τα πίσω φώτα, αλλά και την οροφή, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων.



Παρά το γεγονός ότι το ιταλικό supercar κουβαλάει μια δεκαετία στην πλάτη του, ο πρώτος ιδιοκτήτης δεν «έγραψε» περισσότερα από 1.750 χιλιόμετρα, γεγονός που σίγουρα θα εκτιμηθεί δεόντως από τον επόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ