Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις Ισραηλινές Αρχές, πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα στο διεθνές εμπόριο ναρκωτικών, εξαρθρώνοντας μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Ελλάδας. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Αυγούστου 2024 στον Βόλο, όπου συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης. Η δράση της οργάνωσης ήταν εξαιρετικά οργανωμένη, με διακριτούς ρόλους για κάθε μέλος, και περιλάμβανε τη μεταφορά ναρκωτικών από χώρες της Δυτικής Ευρώπης στην Ελλάδα και τη μεταφόρτωσή τους με προορισμό το Ισραήλ.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας αποκάλυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με επαγγελματική ακρίβεια και είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που εκτεινόταν από τη Δυτική Ευρώπη έως το Ισραήλ. Οι δράστες προμηθεύονταν τα ναρκωτικά από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τα εισήγαγαν στην Ελλάδα κρυμμένα μέσα σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Στη συνέχεια, τα ναρκωτικά μεταφορτώνονταν σε πλωτά σκάφη, εντός ειδικών δοχείων, με τελικό προορισμό το Ισραήλ.

Κατά την επιχείρηση στον Βόλο, οι αρχές συνέλαβαν τα οκτώ μέλη της οργάνωσης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 53 κιλά και 240 γραμμάρια MDMA, 50 κιλά και 250 γραμμάρια κεταμίνης, καθώς και μικρότερες ποσότητες κάνναβης. Επίσης, κατασχέθηκαν 2.450 ευρώ, 3.460 σεκέλ Ισραήλ, δύο τροχόσπιτα, ένα όχημα, 13 κινητά τηλέφωνα και 14 μπιτόνια που περιείχαν τα ναρκωτικά.

Η δράση της οργάνωσης ήταν άκρως επαγγελματική και δομημένη, με τον 44χρονο αρχηγό της οργάνωσης να έχει αναλάβει τον συντονισμό και τη στρατολόγηση των μελών, καθώς και την ανεύρεση και μεταφορά των ναρκωτικών. Τα υπόλοιπα μέλη είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα, τον συντονισμό της μεταφοράς τους στο Ισραήλ, την ενοικίαση πλωτών μέσων και την απόκρυψη των ουσιών σε αυτά.

Η επιχείρηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στο διεθνές εμπόριο ναρκωτικών και αποδεικνύει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη την έκταση της δράσης της και την ποσότητα των ναρκωτικών που διακινήθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζονται. Η επιτυχία αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην καταπολέμηση του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών και την προστασία της ελληνικής κοινωνίας από τις επιπτώσεις του οργανωμένου εγκλήματος.





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ