Θέλοντας να μεταφέρει στους πελάτες της την αύρα και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η DAB Motors διαθέτει πλέον μία πολύ ξεχωριστή συλλογή του , η οποία ονομάζεται «A la gloire du sport» (εις τη δόξα του αθλητισμού).

Η νέα σειρά αποτελείται από πέντε μοντέλα με διαφορετικό χρωματισμό και εξοπλισμό μεταξύ τους, αφού καθένα εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο σπορ. Ωστόσο, όλα βασίζονται στο ηλεκτρικό μοντέλο που εξελίχθηκε από την Peugeot και την DAB Motors, το .

Οι συγκεκριμένες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ξεχωρίζουν από… χιλιόμετρα, λόγω της πολύ ιδιαίτερης αισθητικής και των έξτρα που έχει πάνω της η κάθε μία.

Αρχικά, κάθε 1α της σειράς ξεχωρίζει από το χρώμα του. Το μπλε εκπροσωπεί το surfing, το πράσινο το τένις, το κίτρινο το μπάσκετ, το κόκκινο την πυγμαχία και το μαύρο το skateboarding.

Συνεπώς, το DAB 1α με το μπλε του ωκεανού έρχεται με αποθηκευτικό χώρο στο εμπρός μέρος, μία θήκη σανίδας και μαζί σανίδα του surfing στο πλάι.



Η έκδοση που τιμά το τένις αποπνέει κομψότητα και σοφιστικέ στιλ. Πάνω της κυριαρχεί μία ανοιχτή απόχρωση του πράσινου, με τις γκρι λεπτομέρειες να συμπληρώνουν. Πέρα από καλάθι για να αποθηκεύει κανείς μπάλες του τένις, διαθέτει και ειδικό χώρο για τη ρακέτα.

Το που εκπροσωπεί την πυγμαχία αποτελεί την επιτομή της δυναμικής εμφάνισης. Για αυτό και επιλέχθηκε το κόκκινο χρώμα ως το κυρίαρχο με ένα χρυσό έμβλημα στο πλάι που θυμίζει τις ζώνες που κερδίζουν οι πρωταθλητές.



Επιπλέον, έρχεται με γάντια πυγμαχίας δεμένα στο πίσω τμήμα της σέλας, ενώ στη μάσκα είναι περασμένο το περιβόητο τατουάζ που έχει ο Μάικ Τάισον στο πρόσωπο.

Στη μπασκετική έκδοση του , το κίτρινο με το μαύρο παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στην εμφάνιση, με ένα ειδικό βαλιτσάκι ενσωματωμένο στη μοτοσικλέτα για να κουβαλάει κανείς τον μπασκετικό του εξοπλισμό και φυσικά τη μπάλα.



Τέλος, το μαύρο μοντέλο συμπληρώνει τη σειρά «A la gloire du sport» και σίγουρα κερδίζει αμέσως τους φίλους του skateboard. Ο σκελετός του είναι από σφυρήλατο ανθρακόνημα και οι λεπτομέρειες είναι graffiti, ενώ στο τιμόνι υπάρχει το χαρακτηριστικό από τα BMX αφρολέξ.

Φυσικά, δε θα μπορούσε ούτε εδώ να λείπει το χαρακτηριστικό αντικείμενο του σπορ, οπότε έχουν προστεθεί μαλακά προστατευτικά για την περίπτωση πτώσης, σίδερα και φυσικά μία σανίδα skateboard.



Από τεχνικά χαρακτηριστικά, όλα βασίζονται στο DAB 1α, οπότε δεν αλλάζει τίποτα από το ένα στο άλλο. Διαθέτουν μία μπαταρία 7,1 kWh που τροφοδοτεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 25,5 kW (περίπου 34 ίπποι) και 395 Nm.

Με αυτόν τον εξοπλισμό, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα επιταχύνει αβίαστα μέχρι τα 130 χλμ./ ώρα, ενώ η αυτονομία της φτάνει τα 150 χιλιόμετρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει μία DAB 1α με «άρωμα» Ολυμπιακών Αγώνων ή του αγαπημένου του σπορ, δεν έχει παρά να επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα της.

Φυσικά, απαιτούνται τουλάχιστον 14.900 ευρώ, με την εταιρεία έτοιμη να στείλει την μοτοσικλέτα οπουδήποτε στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ