Σήμερα συνελήφθη ένας 80χρονος άνδρας από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, ο οποίος κατηγορείται για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά Αττικής στις 11 Αυγούστου 2024. Ο ηλικιωμένος φέρεται να έβαλε τρεις εστίες φωτιάς ταυτόχρονα στις 13:30, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, και μια ακόμη στις 20:30 το ίδιο βράδυ.

Οι πυρκαγιές αυτές ξέσπασαν ενώ η Πυροσβεστική αντιμετώπιζε ήδη μεγάλες φωτιές στα Μέγαρα, στον Βαρνάβα Αττικής και στην Αγία Κυριακή Ερέτριας, δημιουργώντας έτσι ένα σκηνικό χάους για τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Πώς Έδρασε ο Εμπρηστής

Ο 80χρονος, συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος χωρίς ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, αρνείται να ομολογήσει τις πράξεις του, κρατώντας σιωπή απέναντι στις αρχές. Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητό του για να μετακινείται ανάμεσα στις εστίες πυρκαγιάς, όπου έκοβε ταχύτητα και πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια βενζίνης, ενώ σε μια από τις εστίες εντοπίστηκε και ανοιχτός αναπτήρας τύπου zippo.

Ο εμπρηστής εντοπίστηκε χάρη σε βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο κατέγραψε τις κινήσεις του την ημέρα των πυρκαγιών.

Δικαστική Διαδικασία

Ο συλληφθείς κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, στην Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, όπου θα απολογηθεί για τις πράξεις του. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλες εμπρηστικές ενέργειες συνδεδεμένες με τον ίδιο δράστη και να διευκρινιστούν πλήρως τα κίνητρα πίσω από τις ενέργειές του.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ