H BMW Motorrad στην παρουσίαση της νέας R 1300 GS Adventure χρησιμοποίησε πολλές φορές το μότο «Simplify your ride». Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που προσέγγισε το νέο της μοντέλο περιπέτειας έχοντας στοχεύσει κυρίως στην άνεση και την ασφάλεια του αναβάτη.

Υπάρχουν αμέτρητα συστήματα ηλεκτρονικά πάνω στην R 1300 GS Adventure, ωστόσο τέσσερα από αυτά πραγματικά ανταποκρίνονται στο «Simplify your ride». Το πρώτο φυσικά είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Automated Shift Assistant (ASA). Ο αναβάτης απαλλάσσεται από τη χρήση συμπλέκτη και λεβιέ ταχυτήτων και αφήνει τη μοτοσικλέτα να αλλάξει αυτόματα σχέσεις.

Το δεύτερο στοιχείο που κάνει τη ζωή του αναβάτη απλή είναι οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Το σύστημα Dynamic Suspension Adjustment (DSA) εκτός από την ποιότητα κύλισης που εγγυάται είναι πλήρως ρυθμιζόμενο με απλό τρόπο. Μέσα από την οθόνη TFT ο αναβάτης μπορεί να αλλάξει εν κινήσει τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων και να απολαύσει τις διαδρομές του είτε είναι στον αυτοκινητόδρομο, είτε σε χωμάτινες διαδρομές, είτε φορτωμένος με βαλίτσες, είτε οδηγώντας σβέλτα σε στροφές.



Επιπλέον το DSA επιτρέπει και την αυτόματη ημι-ενεργητική ρύθμιση απόσβεσης που η μοτοσικλέτα μόνη της πλέον προσαρμόζει τις αναρτήσεις στις ανάγκες οδήγησης σε πραγματικό χρόνο.

Ανάμεσα στα συστήματα των αναρτήσεων ένα ακόμα πολύ σημαντικό που διαθέτει η R 1300 GSA είναι η ημι-ενεργητική ρύθμιση του ύψους της μοτοσικλέτας. Η μοτοσικλέτα χάρη στα έξυπνα συστήματα μπορεί αυτόματα να μειώσει το ύψος της κατά 30 χιλιοστά όταν είναι σταματημένη ή κινείται με μικρές ταχύτητες. Αυτό αποτινάσσει το άγχος από τον αναβάτη όταν είναι να κάνει μανούβρες ή να σταματήσει σε έναν ανηφορικό δρόμο.



Μια ακόμα προσθήκη στην BMW R 1300 GSA είναι η επιλογή Enduro. Στην βασική έκδοση της μοτοσικλέτας, εκτός από τα προγράμματα ECO, Rain και Road, υπάρχει η επιλογή Enduro. Εδώ η μοτοσικλέτα προσαρμόζει την απόκριση γκαζιού, την εμπλοκή του ABS στα φρένα και τις αναρτήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε η μοτοσικλέτα να είναι έτοιμη να περάσει από κάθε χωμάτινη διαδρομή.



Τέλος, η BMW Motorrad έχει εξοπλίσει την GSA με την τελευταία γενιά του συστήματος ραντάρ. Το Riding Assistant περιλαμβάνει το Adaptive Cruise Control που προσαρμόζει την ταχύτητα ταξιδιού, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης εμπρός, τον έλεγχο αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και για πρώτη φορά την προειδοποίηση σύγκρουσης από πίσω.



Όλα τα παραπάνω – και πολλά ακόμα – προσφέρουν άνεση και ασφάλεια στον αναβάτη κάνοντας τη ζωή του εύκολη. Θυμίζουμε ότι η BMW R 1300 GS Adventure ξεκινάει από τις 23.750 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ