Η Volkswagen καθυστερεί το λανσάρισμα του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού οχήματος Trinity, που αρχικά είχε σχεδιαστεί ως άμεσος ανταγωνιστής της Tesla, μέχρι το τέλος του 2032.

Το Trinity αναμενόταν να παρουσιάσει προηγμένα χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Η αναβολή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ανακατανομής των επενδύσεων υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου VW Oliver Blume, ο οποίος στοχεύει στη βελτιστοποίηση του κόστους εν μέσω μιας επιβραδυνόμενης αγοράς EV και προκλήσεων με την ανάπτυξη λογισμικού του ομίλου.

Για να μετριάσει την καθυστέρηση, η VW φέρεται να επιταχύνει την ανάπτυξη μιας ηλεκτρικής έκδοσης του εμβληματικού Golf, η οποία ενδεχομένως να κυκλοφορήσει ήδη από το 2029.

Αυτό το EV, με την κωδική ονομασία ID Golf, θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει τη νέα Πλατφόρμα Επεκτάσιμων Συστημάτων (SSP) της VW, η οποία αποτελεί κεντρικό στοιχείο της μελλοντικής στρατηγικής της εταιρείας για τα EV.

Άλλες αλλαγές στην ανάπτυξη των EV της VW περιλαμβάνουν την παρουσίαση ενός πλήρως ηλεκτρικού Audi A4 το 2028, το οποίο θα γίνει το πρώτο όχημα βασισμένο στην αρχιτεκτονική SSP, και την καθυστέρηση της κυκλοφορίας της επόμενης γενιάς VW ID4 για το 2030.

Το SUV με το όνομα T-Sport με βάση την SSP μετατίθεται επίσης για το 2031.

Αυτές οι στρατηγικές μετατοπίσεις αποτελούν μέρος των προσπαθειών του Blume για τον εξορθολογισμό της παραγωγής της VW και την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προκλήσεων λογισμικού.

Για την υποστήριξη αυτών των πρωτοβουλιών, η VW έχει επιστρατεύσει την αμερικανική κατασκευάστρια EV Rivian και την κινεζική Xpeng για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη λογισμικού μέσω της θυγατρικής της, Cariad.

Η VW εγκαταλείπει επίσης τα σχέδια για ένα νέο εργοστάσιο τύπου Tesla κοντά στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ, επιλέγοντας αντ’ αυτού να παράγει το Trinity στο υπάρχον εργοστάσιο ηλεκτρικών στο Zwickau.

Η εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στη μείωση του κόστους και στην προσαρμογή της παραγωγικής ικανότητας για τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ