Το πιο εντυπωσιακό ιστορικό στοιχείο με την Can-Am είναι ότι δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1974 κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια motocross στην Αμερική αφήνοντας άφωνο τον κόσμο της μοτοσικλέτας. Η συνέχεια βέβαια μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη καθώς το 1987 η εταιρεία έκλεισε, αλλά αυτό το γεγονός άφησε πίσω του ένα βαθύ στίγμα.



Οι Καναδοί πλέον είναι ξανά στο προσκήνιο με τη βοήθεια του ομίλου Bombardier Recreational Products (BRP). Ο όμιλος BRP ανέστησε την Can-Am το 2007 βγάζοντας κυρίως snowmobiles, τρίτροχα και ATV και τώρα είναι έτοιμη να γίνει η… Tesla των δύο τροχών.



Αυτό θα γίνει τόσο στο επίπεδο τεχνολογίας όσο και στο επίπεδο επιδόσεων με την Can-Am να υπόσχεται αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής. Το 2025 θα γίνει η πρώτη επίσημη εμφάνιση των νέων μοντέλων.

Η αρχή θα γίνει με δύο μοντέλα, ένα enduro και ένα naked. Το Can-Am Origin είναι το χωμάτινο μοντέλο με εμπρός τροχό 21 ιντσών, πολύ ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και υψηλής απόδοσης μπαταρία.



Από την άλλη, το Can-Am Pulse είναι το naked μοντέλο που επικεντρώνεται στις επιδόσεις και στην ισχυρή οδηγική προσωπικότητα. Στον τομέα της τεχνολογίας η Can-Am ετοιμάζει πολλές καινοτομίες. Μία από αυτές είναι ότι η μοτοσικλέτα θα μπορεί να φορτίζεται σε ταχυφορτιστή 7,6 kWh και 11 kWh. Παράλληλα, η μπαταρία έχει την ίδια δομή 3,5 V με την αγωνιστική Ducati V21J χωρητικότητας 8,8 kWh με σύστημα υδρόψυξης και είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο στην παραγωγή των Can-Am είναι η έναρξη της λειτουργίας του νέου εργοστασίου στο Μεξικό. Από τον Μάρτιο του 2024 όλες οι μοτοσικλέτες παράγονται εκεί, ακόμα και οι μπαταρίες. Αναμένουμε το 2025 να δούμε τις πρώτες μοτοσικλέτες της καναδικής μάρκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ