Σε έναν αγώνα που αξίζει να αναλυθεί για την ακρίβεια στον ρυθμό του, ο Πέκο Μπανάια κέρδισε το Grand Prix της Αυστρίας. Ο Ιταλός της Ducati, όπως και στον Αγώνα Sprint έδωσε μια παράσταση ώριμης οδήγησης και χωρίς να κάνει ίχνος λάθους πήρε μια σημαντική νίκη.

Από νωρίς στον αγώνα, η υπόθεση νίκη ήταν ανάμεσα στον Μπανάια και τον Χόρχε Μαρτίν. Ο πρωταθλητής ωστόσο έδειξε μετά τον 6ο γύρο ότι έχει το πάνω χέρι και με συνεχόμενους ταχύτερους γύρους έφερε τη διαφορά πάνω από το 1,5 δευτερόλεπτα. Ο Μαρτίν δεν είχε απάντηση και τελικά η νίκη πήγε στον Ιταλό με τον Ισπανό να παίρνει τους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης.



Πλέον ο Μπανάια είναι πρώτος στη βαθμολογία, πέντε βαθμούς μπροστά από τον Μαρτίν πηγαίνοντας στον επόμενο γύρο σε δύο εβδομάδες, με την ψυχολογία στα ύψη.

Μοναχικό αγώνα στην 3η θέση έκανε ο Ένεα Μπαστιανίνι με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, ενώ τον ακριβώς αντίθετο αγώνα είχε ο Μαρκ Μάρκεθ που τερμάτισε 4ος. Ο Ισπανός της Gresini είχε πρόβλημα στην εκκίνηση με το σύστημα χαμηλώματος της μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα στη δεύτερη στροφή της πίστας να μείνει στην 13η θέση!

Η συνέχεια ήταν τρελή για τον Μάρκεθ ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μέχρι να σκαρφαλώσει τελικά μέχρι την 4η θέση. Θα μπορούσε ο Ισπανός να παλέψει για το βάθρο, αλλά δεν ήταν η μέρα του. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Μπραντ Μπίντερ με την ΚΤΜ, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Μάρκο Μπεζέκι με την Ducati της VR46.



Ο επόμενος αγώνας πραγματοποιείται το τριήμερο 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου στην πίστα Άραγκον της Ισπανίας.

Αποτελέσματα Αγώνα



Βαθμολογία Πρωταθλήματος



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ