Το θέαμα των μικρών ATV (γουρούνες) να κυκλοφορούν στα ελληνικά νησιά είναι τόσο συχνό όσο η χωριάτικη στο καλοκαιρινό τραπέζι. Για παράδειγμα το πρόσφατο video απο τα Μάλια στην Κρήτη.
Οι δύο παρέες θέλησαν να… παίξουν στον δρόμο, κλείνοντας ο ένας την γουρούνα του άλλου, με αποτέλεσμα τη δραματική ανατροπή της μίας¨

Γουρούνες και… γουρουνοσυμπεριφορές
Σίγουρα δε φταίνε τα οχήματα αλλά οι συμπεριφορές μας με αυτά… Αναμφίβολα οι μικρές γουρούνες είναι περίεργο όχημα να. Μπορεί στα νησιά οι περισσότερες να είναι 50 κ.εκ. με μικρή ισχύ και ανώτερη ταχύτητα τα 50 χλμ./ώρα, ωστόσο έχουν συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης ο οποίος δε μοιάζει ούτε με μοτοσικλέτα, ούτε με αυτοκίνητο. Αυτό είναι κάτι που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι όταν νοικιάζουν ένα τέτοιο όχημα.

Ειδικά όταν δεν έχουν οδηγήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν ένα μικρό ATV, τότε έρχονται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το γκάζι στο χέρι, το φρένο στο πόδι, γλιστράει στις στροφές, βαρύ τιμόνι και πολλά ακόμα. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δυσάρεστα όταν οι αναβάτες δεν παίρνουν στα σοβαρά τη μετακίνησή τους με γουρούνα. Παιχνίδια στο δρόμο – όπως αυτά του παρακάτω βίντεο – κατανάλωση αλκοόλ και μη γνώση των διαδρομών ενός νησιού καταλήγουν σε ατυχήματα.

Καλό είναι να προσέξουμε τρία πράγματα για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την εμπειρία της «γουρούνας» σε ένα ελληνικό νησί. Πρώτον, φοράμε πάντα κράνος και όσο το δυνατόν μακριά ρούχα και παπούτσια. Δεύτερον, πριν ξεκινήσουμε τις διαδρομές μας κάνουμε μερικά αναγνωριστικά χιλιόμετρα σε μια γνώριμη διαδρομή προκειμένου να συνηθίσουμε τη συμπεριφορά του οχήματος. Τρίτον, δεν κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού, δεν πίνουμε αλκοόλ όταν είναι να οδηγήσουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι στο δρόμο.

Αν όλα πάνε καλά, τότε θα έχουμε πολλές ευχάριστες αναμνήσεις να μοιραστούμε με τους φίλους μας. Αν όχι, θα έχουμε πάλι αναμνήσεις, αλλά αυτήν τη φορά λιγότερο ευχάριστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ