Πάνω που πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα έρχεται ένας ημί-τρελος από την Αμερική να σου φτιάξει τη μέρα. Ο Μάξουελ Χάζεν φαίνεται πως δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει από το να πειραματίζεται στο γκαράζ του με ένα V12 κινητήρα της Ferrari και μια μοτοσικλέτα.

Ο «πυροβολημένος» μηχανικός αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και φτιάξει επιτέλους την πρώτη μοτοσικλέτα της Ferrari αφού οι Ιταλοί δεν το έχουν τολμήσει ακόμα. Το μοναδικό πράγμα ωστόσο που είχε από το Μαρανέλο ήταν ένα V12 κινητήρας από μια F355.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Χάζεν αποφάσισε να κατασκευάσει ο ίδιος το πλαίσιο της μοτοσικλέτας και να μην δανειστεί απλά ένα έτοιμο μοντέλο. Στο σχέδιό του υπολόγισε το μέγεθος του κινητήρα τον οποίο τοποθέτησε στο κέντρο και εγκάρσια.

Στις αναρτήσεις επέλεξε ένα ανεστραμμένο πιρούνι της Ohlins με φρένα της Brembo, ενώ πολύ ενισχυμένο είναι το ψαλίδι από αλουμίνιο και η πίσω ανάρτηση επίσης της Ohlins. Παρά το μεγάλο μέγεθος και τα σχεδόν 300 κιλά του κινητήρα, η μοτοσικλέτα είναι πολύ μικρή σε διαστάσεις κάτι που αφήνει ελπίδες ότι όντως αυτό το project μπορεί να πετύχει.



Για την ώρα η μοτοσικλέτα βρίσκεται σε κατάσταση εξέλιξης και θα αναμένουμε νεότερα από τον Αμερικανό για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα της πρώτης μοτοσικλέτας Ferrari!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ