Σε μια τραγική εξέλιξη, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέκτησαν τις σορούς έξι ομήρων από την περιοχή της Χαν Γιουνίς στη Γάζα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν απαχθεί ζωντανοί κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και, όπως αποδείχθηκε, δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς. Τα ονόματα των θυμάτων είναι:

  1. Χαΐμ Πέρι
  2. Αβραάμ Μούντερ
  3. Ναντάβ Πόππλουελ
  4. Γιαγκέβ Μπούχσταβ
  5. Γιοράμ Μέτζγκερ
  6. Αλέξανδρος Ντάντσιχ

Λεπτομέρειες της Επιχείρησης

Η επιχείρηση για την ανάκτηση των σωρών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δυνάμεις του IDF, ακολουθώντας πληροφορίες σχετικά με τη θέση των ομήρων, εισήλθαν στην περιοχή της Χαν Γιουνίς και κατάφεραν να βρουν τις σορούς των ατόμων που είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης της Χαμάς τον Οκτώβριο.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της έντονης αντίστασης που συναντούσαν οι δυνάμεις του IDF στην περιοχή, η οποία αποτελεί ένα από τα κύρια προπύργια της Χαμάς στη Γάζα. Παρά τις προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων, δυστυχώς, η ανεύρεση των σορών επιβεβαίωσε το τραγικό τέλος των απαχθέντων.

Η Σημασία της Επιχείρησης

Η επιχείρηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποκαλύπτει τις βαρβαρότητες που διέπραξε η Χαμάς, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά τη σκληρότητα της οργάνωσης. Οι οικογένειες των θυμάτων, αν και σε βαθιά θλίψη, τουλάχιστον έχουν την παρηγοριά ότι οι αγαπημένοι τους έχουν πλέον επιστραφεί για ταφή, παρά τη φρικτή μοίρα που υπέστησαν.

Οι IDF συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στη Γάζα, με στόχο την εξάλειψη της απειλής της Χαμάς και την αποτροπή περαιτέρω απωλειών αθώων ζωών.

«Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Noam Katz, εκφράζοντας τη θλίψη του για την τραγική απώλεια.

του Δημήτρη Κουτσούκου





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ