Το Honda Civic e:HEV είναι αποδεδειγμένα πλέον το καλύτερο Civic που φτιάχτηκε ποτέ. Ένα από τα σημεία που του έχουν χαρίσει αυτό τον αξεπέραστο χαρακτήρα είναι το υβριδικό σύνολο που έχει εξελίξει η Honda.

Το σύστημα e:HEV αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα 2.0 λίτρων άμεσου ψεκασμού ο οποίος υποβοηθάτε από έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία μικρών διαστάσεων. Το σύνολο της Honda αποδίδει 181 ίππους και τα 315 Nm ροπής.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 7,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα.



Το νέο Civic διαθέτει επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-CVT με τη Honda να δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί είτε αμιγώς ηλεκτρικά (EV Drive), είτε υβριδικά (Hybrid Drive), είτε με τη βοήθεια του θερμικού κινητήρα (Engine Drive).

Όλα αυτά συνδυάζονται με μια εξαιρετική κατανάλωση που μένει στα 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στη μέτρηση WLTP και μειωμένες εκπομπές CO2 στα 108 γρ./χλμ.



Το σύστημα διαχείρισης του συνόλου μετάδοσης της κίνησης είναι πανίσχυρο με την Honda να έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ακρίβεια. Η τελευταία έκδοση της μονάδας IPU είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα για βελτιστοποίηση της συνολικής ισορροπίας του οχήματος.



Μια νέα μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU), που βρίσκεται κάτω από το καπό για εξοικονόμηση χώρου, ελέγχει την ηλεκτρική ισχύ υψηλής τάσης του υβριδικού συστήματος. Οι συμπαγείς διαστάσεις της μονάδας επέτρεψαν τη χρήση παχύτερης βάσης καθίσματος, αυξάνοντας την άνεση των επιβατών.

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα φιλικό, αποτελεσματικό και πολύ ισχυρό σύνολο που θα διασκεδάσει τον οδηγό σε κάθε του διαδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ