Απαντήσεις για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη ζητούν οι γονείς του ενώ οι ευθύνες για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής έχουν γίνει «μπαλάκι». Σήμερα, Τετάρτη 21/8 γράφεται στη Βέροια η τελευταία πράξη του δράματος καθώς θα τελεστεί η κηδεία του νεαρού αγοριού.

Ο 19χρονος εκτοξεύθηκε όταν έσπασε το κάθισμα περιστρεφόμενου παιχνιδιού και χτύπησε στο κεφάλι. Έφυγε από τη ζωή του μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των δύο αδελφών του. Από καθαρή τύχη γλίτωσε ο ένας από τα αδέλφια του που είχαν ανέβει μαζί στο παιχνίδι crazy dance.
Όπως προκύπτει, το συγκεκριμένο λούνα παρκ όχι μόνο λειτουργούσε από την αρχή της σεζόν χωρίς άδεια, όχι μόνο έκοβε εισιτήρια για παιχνίδια που είχαν χαλάσει, αλλά δεν είχαν γίνει όπως φαίνεται και οι απαραίτητοι έλεγχοι στο σύνολο των εγκαταστάσεων.

«Γνωστοποίηση κάνει μία επιχείρηση που θέλει να ξεκινήσει τη λειτουργία της και έχει όλο τον φάκελο των απαραίτητων δικαιολογητικών στη διάθεσή της, για να ελεγχθεί στη συνέχεια. Ο σκοπός της γνωστοποίησης είναι να μπορεί να επιχειρήσει νωρίτερα χωρίς να περιμένει να κολλήσει στα γραφειοκρατικά ζητήματα. Δεν ισχύει όμως για τις δραστηριότητες που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια. Εκεί προηγείται η διαδικασία της έγκρισης» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Βασικός υπεύθυνος για τη λειτουργία του λούνα παρκ είναι ο επιχειρηματίας» συμπλήρωσε
.Σε δηλώσεις του στο MEGA ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος είχε αναφέρει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και εφαρμογή της νομοθεσίας είναι οι εκάστοτε δήμοι.

Ωστόσο, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά Δημητροπούλου επεσήμανε πως η επιχείρηση του λούνα παρκ άνοιξε εντελώς παράνομα, καθώς φέτος δεν κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια λειτουργίας.

«Ο Δήμος Κασσάνδρας δεν έχει ελεγκτικό μηχανισμό. Η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί για 1,5 μήνα το καλοκαίρι και μέχρι πέρυσι έπαιρνε κανονικά τις άδειές του. Ο φάκελός του δεν ήταν ελλιπής, δεν κατέθεσε τίποτα. Δεν πήρε άδεια λειτουργίας. Ο νόμος δυστυχώς δεν δίνει το δικαίωμα στο δήμο να κλείσει μία επιχείρηση που δεν κάνει γνωστοποίηση» ανέφερε.



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ