Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης έθεσε σοβαρά ζητήματα ηγεσίας, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Κατά την παρέμβασή του, ο Πολάκης αναφέρθηκε σε τρία βασικά σημεία που αφορούσαν τα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού και την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής γραμμής.

Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πολάκης ξεκαθάρισε ότι η λειτουργία των κομματικών μέσων ενημέρωσης πρέπει να υποστεί άμεση εξυγίανση. Υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να καταναλώνεται το 75% της κρατικής επιχορήγησης για τη λειτουργία αυτών των μέσων, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική απόδοση. Ο ίδιος πρότεινε την ενίσχυση της σχέσης των κομματικών μέσων με περιφερειακούς σταθμούς, κάτι που θα μπορούσε να φέρει επιπλέον διαφημιστικά έσοδα, απαραίτητα για τη βιωσιμότητα τους.

Πέρα από τα οικονομικά, ο Πολάκης τόνισε την ανάγκη αλλαγής του περιεχομένου των μέσων, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προγραμματικό επίπεδο. Εξήγησε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπούν τα κομματικά μέσα σε πλατφόρμες που θα προβάλλουν ένα πρόγραμμα σαφές και κατανοητό από το λαό, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαγραφή της Αθηνάς Λινού

Ο Πολάκης έθεσε ζήτημα ηθικής και συνέπειας σχετικά με την περίπτωση της Αθηνάς Λινού. Τόνισε ότι αν υπήρχαν ανάλογες αποκαλύψεις για βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε απαιτήσει τη διαγραφή του. Επομένως, θεωρεί ότι η Λινού θα έπρεπε επίσης να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τη διπλή στάση του κόμματος σε θέματα ηθικής.

Σε αυτό το σημείο, ο Πολάκης έστρεψε τα πυρά του και κατά της Όλγας Γεροβασίλη, κατηγορώντας την για ανθρωποφαγία και εσωστρέφεια, με αφορμή τη δήλωσή της για την ανάγκη ολοκλήρωσης της διαγραφής του Πολάκη από το κόμμα. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της χρήσης των κοινωνικών δικτύων για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από μια «επιχείρηση δολοφονίας» του χαρακτήρα του, όπως την αποκάλεσε.

Αλλαγή Πολιτικής Γραμμής

Στο τρίτο σημείο της παρέμβασής του, ο Πολάκης αναφέρθηκε στην πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί. Επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παράγει περισσότερη παραπολιτική ύλη παρά πολιτική γραμμή και υποστήριξε ότι αυτή η στάση δεν μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή διεκδίκηση κυβερνητικής αλλαγής.

Ο Πολάκης κάλεσε το κόμμα να αφήσει πίσω τη «θεωρητικολογία» και να επικεντρωθεί σε ένα πρόγραμμα που θα είναι κατανοητό και αναγκαίο για το λαό, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή και με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έκλεισε την παρέμβασή του με σαφή αμφισβήτηση προς την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή ηγεσία δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτή την αλλαγή πορείας.

Η παρέμβαση του Πολάκη, που συνοδεύεται από ηχητικό ντοκουμέντο, σηματοδοτεί την έναρξη νέων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πιθανότητα διεκδίκησης της ηγεσίας από τον ίδιο δημιουργεί νέα δεδομένα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ακούστε το ηχητικό





Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ