Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν εκτός από τον οδηγό, είναι και το ίδιο το αυτοκίνητο, ένας πραγματικός κινηματογραφικός σταρ και όχι μόνο. Ό,τι ισχύει για τον Steve McQueen και το αποτύπωμα που άφησε τόσο στο Χόλυγουντ, όσο και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο.

 Η Porsche 917K είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα στην ιστορία των motorsports και μακράν το πιο επιτυχημένο για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, με 19 νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans.



Η συγκεκριμένη, που κατασκευάστηκε το 1969, διατηρεί τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και τον flat-12 κινητήρα, είναι ένα από τα αυτοκίνητα που πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Le Mans» του 1971, μαζί φυσικά με τον Steve McQueen.

Τότε, ο Αμερικανός σταρ είχε αγοράσει από την Porsche το αυτοκίνητο, μέσω της δικής του εταιρείας παραγωγής Solar Productions, για τις ανάγκες της ταινίες, αλλά δεν την κράτησε πολύ και η 917Κ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση.



Ένα παρόμοιο αγωνιστικό μοντέλο πουλήθηκε πριν από επτά χρόνια, έναντι του ποσού των 14 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτιμάται, ότι στη δημοπρασία της Mecum, τον Ιανουάριο του 2025, η 917Κ του McQueen θα ξεπεράσει αυτή την τιμή και θα γίνει η πιο ακριβή Porsche, που έχει πουληθεί ποτέ, σε τέτοια διαδικασία.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ