Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στην Τουρκία, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2024, αναβλήθηκε λόγω σοβαρών ανησυχιών για την ασφάλεια του προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες, αποκαλύφθηκε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την κυβέρνηση του Σίσι, σχεδίαζε να προκαλέσει νομικά και πολιτικά προβλήματα στον πρόεδρο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία.

Το σχέδιο περιλάμβανε την κατάθεση ποινικής καταγγελίας εναντίον του Σίσι από αντιφρονούντες, με στόχο να τον παγιδεύσουν νομικά και να προκαλέσουν διεθνή σκάνδαλο. Οι αντιφρονούντες, που ζουν στην Τουρκία και έχουν στενούς δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, σχεδίαζαν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του Σίσι στην Άγκυρα για να ενισχύσουν τις κατηγορίες τους εναντίον του και να δημιουργήσουν πολιτική κρίση.

Οι αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες, αντιλαμβανόμενες τον κίνδυνο, ενημέρωσαν τον Σίσι και την κυβέρνησή του για την κατάσταση, οδηγώντας στην απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης. Αυτή η κίνηση ήταν απαραίτητη για να προστατευθεί ο πρόεδρος από πιθανές νομικές παγίδες και να διασφαλιστεί η ασφάλειά του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Η νέα ημερομηνία της επίσκεψης έχει οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου, αν και η κατάσταση παραμένει υπό παρακολούθηση για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.

του Δημήτρη Κουτσούκου



Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ