Η Ducati DesertX Rally είναι μια ειδική έκδοση του Off-Road μοντέλου με έμφαση στην περιπέτεια και το enduro. Οπτικά η μοτοσικλέτα ξεχωρίζει από τον ειδικό χρωματισμό εμπνευσμένο από τη συμμετοχή στον αγώνα Hard Enduro Erzbergrodeo με αναβάτη τον Αντουάν Μέο.

Τα γραφικά έχουν κατασκευαστεί από PVC πλαστικό για αυξημένη ανθεκτικότητα, ενώ έχει τοποθετηθεί ψηλό φτερό εμπρός τύπου enduro.



Η Ducati αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική σειρά ρουχισμού για το DesertX Rally με χρωματισμό που ταιριάζει στα αγωνιστικά χρώματα της μοτοσικλέτας. Η σειρά Explorer ξεκινάει από το τζάκετ Explorer και συνοδεύεται από το παντελόνι της ίδιας σειράς, ενώ οι μπότες είναι T7 motocross και το κράνος με ειδικό χρωματισμό και το λογότυπο της Ducati.



Τον ειδικό εξοπλισμό επιμελήθηκε ο ίδιος ο Αντουάν Μέο δοκιμάζοντας τον σε αγωνιστικές συνθήκες.

Όσο για τη μοτοσικλέτα, οι αλλαγές που υπάρχουν σε σχέση με την απλή DesertX έχουν να κάνουν κυρίως με το στήσιμο και τις αναρτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Ducati επέλεξε λύσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως στους αγώνες enduro με ένα θηριώδες ανεστραμμένο πιρούνι της KYB εμπρός 48 χιλ. και ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω.

Οι διαδρομές έχουν αυξηθεί στα 250 χιλ. και 240 χιλ. ενώ τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC και εξωτερικό κέλυφος Kashima Coating. Στο πακέτο περιλαμβάνεται επίσης ένα αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins και αλουμινένιες τιμονόπλακες κατασκευασμένες σε CNC.



Καινούριοι είναι και οι τροχοί της Rally με ενισχυμένα κέντρα από ατσάλι και στεφάνια της Takasago Excel. Τα φρένα είναι της Brembo με δίσκου 320 χιλ. και 4πίστονες δαγκάνες. Ο κινητήρας δεν έχει αλλαγές με τον L2 των 937 κ.εκ. να αποδίδει 110 ίππους και 92 Nm ροπής.

Η καινούρια Ducati DesertX Rally είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στην τιμή των 24.800 ευρώ, ενώ ο εξοπλισμός αναμένεται το επόμενο διάστημα και στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ