Με τη Lamborghini Miura , ο Marcello Gandini και ο Gian Paolo Dallara δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο, του οποίου η εμφάνιση, 58 χρόνια μετά το ντεμπούτο του (1966), εξακολουθεί να αφήνει τα στόματα ανοιχτά.

Μια καλοδιατηρημένη Miura, όταν μάλιστα είναι και η κορυφαία έκδοση P400 S, στην οποία ο V12 των 3.929 κ.εκ. αποδίδει 370 ίππους (20 περισσότερους από το αρχικό μοντέλο), είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει καλή τιμή σε κάποιο μπλοκ δημοπρασιών.



Η συγκεκριμένη πωλήθηκε έναντι 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο Pebble Beach από την Gooding & Co και όπως μπορείτε να διαπιστώστε από τις εικόνες, είναι σαν καινούργια. Ξέρετε γιατί;



Όσο απίστευτο κι ακούγεται, εξάπτοντας παράλληλα τη φαντασία μας για τι είδους σπίτι διατηρούσε ο πρώην ιδιοκτήτης του ιταλικού all-time classic, η Miura δεν ήταν φυλασσόμενη σε κάποιο γκαράζ. Αλλά στο σαλόνι της οικίας της ιδιοκτήτη της, επί 35 συναπτά έτη!

Ο οίκος δημοπρασιών δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, επί του θέματος, αλλά σίγουρα μας έδωσε το highlight αυτής της πώλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ