Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε την Τετάρτη (28/8) ότι διακόπτει -για τουλάχιστον 48 ώρες- την παραγωγή σε όλα τα της; χώρας, επειδή πλησιάζει ένας ισχυρός τυφώνας!

Η ανακοίνωση αφορά και τις 28 γραμμές παραγωγής στα 14 ιαπωνικά εργοστάσια της Toyota και των θυγατρικών της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Toyota δεν διευκρίνισε, στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της, στο γαλλικό πρακτορείο, πόσα οχήματα δεν θα παραχθούν εξαιτίας αυτών των προσωρινών διακοπών λειτουργίας.

Η Ιαπωνία προειδοποίησε σήμερα ότι ένας «εξαιρετικά ισχυρός» τυφώνας, ο οποίος πλησιάζει στο μεγάλο νότιο νησί Κιούσου, αναμένεται να προκαλέσει σπάνιας σφοδρότητας καταιγίδες.

Το φαινόμενο έχει ήδη προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιφέρειες της Ιαπωνίας. Χθες, Τρίτη, κατολίσθηση παρέσυρε κατοικία, μέσα στην οποία βρίσκονταν πέντε μέλη μιας οικογένειας, στο Γκαμαγκόρι, στην ακτή του Ειρηνικού στην κεντρική Ιαπωνία.

Δύο άτομα διασώθηκαν και «μια εβδομηντάχρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γύρω στις 14:25 (τοπική ώρα, 08:25 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του δήμου του Γκαμαγκόρι. Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν δύο άνδρες, έναν εβδομηντάχρονο και έναν άλλο ηλικίας περίπου 30 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ