Μπορεί ο Σάρτζεντ να γνώριζε έτσι κι αλλιώς ότι δεν είχε μέλλον στο Γκρόουβ. Η ανακοίνωση της συμφωνίας των Williams-Σάινθ, έθεσε αυτόματα τον Αμερικανό εκτός ομάδας για το 2025.

Ωστόσο αυτό τελικά συνέβη ακόμη νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο. Η Williams αντικατέστησε τον Σάρτζεντ με τον Φράνκο Κολαπίντο έως το τέλος της σεζόν. Πολλοί έκαναν λόγο για κάτι τέτοιο μετά την Ολλανδία. Ωστόσο τοποθετούσαν την όποια κίνηση της Williams για μετά το προσεχές ιταλικό GP.

Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν χάσει την υπομονή τους με τον Σάρτζεντ. Όχι μόνο λόγω των κακών αποτελεσμάτων του αλλά κυρίως λόγω του ότι έχει πολλά ατυχήματα, τα οποία κοστίζουν χρήματα στην ομάδα.



Η έξοδος που είχε στο FP3 της Ολλανδίας ήταν ίσως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Βέβαια να σημειώσουμε ότι εξίσου… ζημιάρης ήταν και ο Άλμπον φέτος. Οι δύο οδηγοί πρέπει να έχουν κοστίσει μαζί πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα μέχρι στιγμής. Ωστόσο ο Άλμπον είναι ο μόνος από τους δύο που φέρνει και βαθμούς στην Williams.

Ο 21χρονος, Φράνκο Κολαπίντο τρέχει από το 2023 με την MP Motorsport στην F2 ενώ ανήκει στην ακαδημία οδηγών της Williams. Η συμμετοχή του στους 9 εναπομείναντες αγώνες της σεζόν θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αργεντινό ώστε να πάρει πολύτιμη εμπειρία από τον πολύ πιο απαιτητικό κόσμο της F1. Ο Κολαπίντο έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της F4 ενώ φέτος στην F2 έχει μία νίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ