Η ισοπεδωτική εμφάνιση του Πέκο Μπανάια πριν από δύο εβδομάδες στην Αυστρία τον έφερε για μια ακόμα φορά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ιταλός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και για την ώρα ο μοναδικός και μεγάλος του αντίπαλος Χόρχε Μαρτίν δείχνει να μην έχει απάντηση.



Η Αραγονία και η πίστα Motorland Aragon ίσως είναι το σημείο όπου ο Μαρτίν ξεκινήσει την αντεπίθεσή του σκαρφαλώνοντας ξανά στην κορυφή. Στην ισπανική πίστα δεν έχουμε κάθε χρόνο αγώνα καθώς έχει μπει στο «rotation» της Dorna τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι δεν είχαμε αγώνα στην πίστα Motorland Aragon και το 2022 που έγινε εκεί Grand Prix νικητής ήταν ο Ενέα Μπαστιανίνι.



Έκλεισαν Gresini και LCR Honda

Ένα από τα σημαντικά νέα στο δρόμο για την Ισπανία ήταν η ανακοίνωση της Gresini Racing για τον δεύτερο αναβάτη της το 2025. Τη θέση του Μαρκ Μάρκεθ θα πάρει ο Φερμίν Αλντεγκέρ με τον οποίο η Ducati είχε συμφωνήσει στις αρχές του χρόνου. Ο 19χρονος αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2 φέτος και του χρόνου θα κάνει το μεγάλο βήμα δίπλα στον Άλεξ Μάρκεθ.

Ακόμα ένας rookie θα βρεθεί στο MotoGP το 2025 αυτήν τη φορά στην ομάδα της LCR Honda. Ο Σομκιάτ Τσάντρα γίνεται ο πρώτος Ταϊλανδός αναβάτης που ανεβαίνει στο MotoGP και θα πάρει τη θέση του Τάκα Νακαγκάμι. Ο Ιάπωνας θα παραμείνει στην Honda ως αναβάτης δοκιμών.

Ιταλική κατασκοπία

Ένα ζήτημα που απασχόλησε τα paddock του MotoGP μετά το GP της Αυστρίας ήταν η προσπάθεια κατασκοπίας της Aprilia στην Ducati. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εμφανίζεται ένας μηχανικός της Aprilia να κρατάει ένα tablet και να φωτογραφίζει την Ducati της VR46.

Αμέσως μετά ο ισχυρός άνδρας της Ducati Racing, Ντάβιντε Ταρντόζι εντοπίζει τον «κατάσκοπο» και του τα… χώνει, κατσαδιάζοντάς τον. Εκείνο που ισχυρίστηκε ο Ταρντόζι είναι ότι ο άνθρωπος της Aprilia δεν φωτογράφιζε απλά τη μοτοσικλέτα, αλλά την σκάναρε απευθείας με πρόγραμμα 3D CAD.

Ο Ταρντόζι ενημέρωσε αμέσως το αφεντικό της Aprilia Racing, Ρομάνο Αλμπεσιάνο και εκείνος αφού του ζήτησε συγνώμη, ανάφερε ότι δεν έχει ενημερωθεί για κάποιον μηχανικό να κάνει κάτι τέτοιο.

Η μεγάλη επιστροφή του Brno

Λίγο πριν την έναρξη της δράσης στην Ισπανία, η Dorna ανακοίνωσε ότι το 2025 επιστρέφει ένας ιστορικός αγώνας στο καλεντάρι του MotoGP. Πρόκειται για την πίστα Autodrom Brno στην Τσεχία η οποία συμφώνησε να επιστρέψει από το 2025 μέχρι και το 2029. Η πίστα πέρασε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας, ωστόσο τώρα έκανε τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, στρώθηκε καινούρια άσφαλτο και περιμένει τους αναβάτες του MotoGP από την επόμενη σεζόν.

Προβλέψεις MotoGP Αραγονίας

Το Aragon μπορεί να αποδειχτεί κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είναι μια πίστα που έχουν δύο χρόνια να οδηγήσουν οι αναβάτες και πολλά μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.



Σίγουρο είναι ότι οι Πέκο Μπανάια και Ένεα Μπαστιανίνι θα είναι και πάλι μέσα στη μάχη της νίκης. Η έκπληξη ίσως έρθει από τον Χόρχε Μαρτίν ο οποίος θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Πέρα από τους τρεις παραπάνω αναβάτες, δύσκολα θα δούμε κάποιον άλλο να μπαίνει στη μάχη της νίκης. Για το βάθρο ωστόσο υποψήφιοι είναι ο Μαρκ Μάρκεθ που θέλει μέσα στην πατρίδα του ένα καλό αποτέλεσμα και οι αναβάτες της Aprilia, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες.

Πρόγραμμα MotoGP Αραγονίας

Παρασκευή 30 Αυγούστου

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο 31 Αυγούστου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

12:00 – Αγώνας Moto3
13:15 – Αγώνας Moto2
15:00 – Αγώνας MotoGP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ