Η διαδικασία ξεκίνησε με τις ομάδες να κάνουν τα long runs τους με την μέση γόμα κατά το πρώτο εικοσάλεπτο. Στο διάστημα αυτό οι δύο Ferrari είχαν σημειώσει τους καλύτερους χρόνους με τον Λεκλέρ πρώτο. Οι δύο SF-24 -οι οποίες φέρουν 9 αναβαθμίσεις- είχαν και συνολικά πολύ καλές προσομοιώσεις αγώνα.

Πολύ καλά ήταν τα stints και των οδηγών της McLaren. Ο Πιάστρι θα σημείωνε με την μαλακή γόμα και τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, μάλλον, εάν δεν έκανε λάθος στην έξοδο της Ascari. Η MCL38, πάντως, έχει πολύ καλή απόδοση και με τις δύο γόμες και δείχνει, μέχρι στιγμής, το συνολικά καλύτερο μονοθέσιο στην Μόντσα. Λογικά η μάχη για την pole αύριο θα γίνει μεταξύ αυτής και της SF-24.

Σε ότι αφορά την Red Bull, ο χρόνος του Πέρεζ με την μαλακή γόμα δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ο Φερστάπεν εγκατέλειψε την δική του προσπάθεια έπειτα από λάθος στην είσοδο της Parabolica. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της πίστας στο συγκεκριμένο σημείο έχει σχηματιστεί μία μικρή ανωμαλία στην είσοδο έπειτα από την πρόσφατη ασφαλτόστρωση της πίστας. Ίσως δούμε και άλλες εξόδους μέχρι το τέλος του τριημέρου.

Overcut αντί Undercut

Να σημειώσουμε ότι στην Μόντσα η διαφορά επιδόσεων μεταξύ των τριών διαφορετικών γομών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ωστόσο λόγω της νέας ασφάλτου είναι πολύ πιθανό η φθορά στη διάρκεια του αγώνα να είναι πολύ χαμηλή. Αυτό σημαίνει ότι πλεονέκτημα θα έχουν οι οδηγοί που θα κάνουν πιο αργά την στάση τους για αλλαγή ελαστικών.



Πολύ καλός ήταν και ο ρυθμός του Χάμιλτον τόσο με την μέση όσο και με την μαλακή γόμα. Ο Βρετανός θα ανέβαινε στην κορυφή της κατάταξης, μάλιστα, έπειτα από τις προσομοιώσεις qualifying. Αντιθέτως ο Ράσελ περίμενε υπομονετικά στα pits μέχρι οι μηχανικοί της Mercedes να διορθώσουν την ζημιά που είχε προκαλέσει η έξοδος Αντονέλι στην W15.

Ο Βρετανός βγήκε τελικά με μισή ώρα να απομένει. Αλλά για κακή του τύχη, λίγα λεπτά μετά ο Μάγκνουσεν έχασε τον έλεγχο της Haas μετά τη δεύτερη Lesmo και η διεύθυνση αγώνα έβγαλε την κόκκινη σημαία.

Το FP2 ξεκίνησε ξανά με 18 λεπτά στο ρολόι. Ωστόσο οι οδηγοί επέστρεψαν στις προσομοιώσεις αγώνα και η κατάταξη δεν άλλαξε σημαντικά. Ο Χάμιλτον έκλεισε την διαδικασία στην κορυφή, τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Νόρις. Οι Σάινθ, Πιάστρι και Λεκλέρ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.



Έτσι, καθώς οδεύουμε προς την ημέρα των κατατακτήριων δοκιμών τα πάντα είναι ανοιχτά. Η McLaren δείχνει το πιο καλά ισορροπημένο μονοθέσιο μέχρι στιγμής. Η Ferrari είναι αρκετά κοντά της ενώ λίγο πιο πίσω τοποθετούμε την Mercedes. Η Red Bull θα πρέπει να ανακάμψει αύριο για να φέρει τον Φερστάπεν σε θέση να παλέψει για τη νίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ