Η Lamborghini είναι μια μάρκα η οποία κατασκευάζει πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα. Κάθε χρόνο η ιταλική φίρμα ανεβάζει όλο και περισσότερο τις πωλήσεις της, γεγονός που οφείλεται και στη νέα γκάμα των μοντέλων. Για παράδειγμα η Urus, ένα μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου έχει καταφέρει να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της μάρκας σε όλο τον κόσμο.

Την περασμένη χρονιά η Lamborghini παρέδωσε 10.112 καινούργια αυτοκίνητα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Μάλιστα το 2023 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της μάρκας αναφορικά με τον όγκο πωλήσεων και η πρώτη φορά στα 60 χρόνια που οι παραδόσεις ξεπέρασαν τις 10.000 μονάδες.

Αναφορικά με τις πωλήσεις του 2023 το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο ήταν το Urus με 6.087 παραδόσεις ενώ ακολούθησε η Huracan με 3.962 μονάδες.



Ακριβά τα Lamborghini στην Ελλάδα…

Η κορυφαία χώρα όσον αφορά της πωλήσεις ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με συνολικά 3.000 μονάδες. Ακολούθησε η Γερμανία με 961, η Κίνα με 845, το Ηνωμένο Βασίλειο με 801 και η Ιαπωνία με 660. Το ψυχολογικό όριο των 100 μονάδων κατάφεραν να ξεπεράσουν συνολικά 14 χώρες.

Η μέση τιμή των αυτοκινήτων της Lamborghini υπολογίζεται κοντά στα 350.000 ευρώ, νούμερο που καθιστά κερδοφόρα την εταιρεία που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια κάτω από την ομπρέλα του VW group.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα όπου η φορολογία είναι πολύ μεγάλη το νούμερο αυτό ανεβαίνει αγγίζοντας σχεδόν τα 600.000 ευρώ.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ