Θέλοντας να γιορτάσει τα 130 χρόνια ιστορίας της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Mercedes-AMG παρουσίασε την ισχυρότερη GT3 που έχει κατασκευάσει ποτέ, ονομάζοντάς την Edition 130Y Motorsport.

Ο ατμοσφαιρικός V8 με χωρητικότητα 6,3 λίτρα λέει «αντίο» με αυτό το μοντέλο, έχοντας πρώτα αναβαθμιστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Για την ακρίβεια, στην νέα GT3 αποδίδει 680 ίππους και 730 Nm.



Το τμήμα από το Affalterbach έβαλε τα δυνατά του για αυτά τα νούμερα, αφαιρώντας πρώτα τον περιοριστή αέρα και έπειτα τοποθετώντας ένα πιο αποδοτικό σύστημα εξάτμισης.

Η μετάδοση γίνεται, όπως και στην ορίτζιναλ GT3, μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου. Αυτό το μηχανικό πακέτο επέτρεψε στην σπέσιαλ έκδοση της αγωνιστικής AMG να σημειώσει νέο ρεκόρ στην κατηγορία των GT αυτοκινήτων στην πίστα Mount Panorama με επίδοση 1:56,6.



Το αμάξωμα επίσης διαφοροποιείται στην GT3 Edition 130Y Motorsport, καθώς το splitter και οι εισαγωγές έχουν αναθεωρηθεί, όπως και ο διαχύτης, ενώ η πίσω αεροτομή είναι μεγαλύτερη, συγκριτικά.



Με τα παραπάνω αεροδυναμικά βοηθήματα, η σπέσιαλ AMG GT3 παράγει 15% περισσότερη κάθετη δύναμη από την αρχική έκδοση. Το σύνολο στέκεται σε τροχούς 18 ιντσών από μαγνήσιο.

Αναφορικά με το ντιζάιν, τα χρώματα είναι εμπνευσμένα από την κλασική Mercedes-Benz 300 SL W 194 του 1952, με τις μπλε λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν έντονα σε διάφορα σημεία.



Το εσωτερικό είναι επίσης εμπνευσμένο από την 300 SL, με πιο ξεχωριστά από όλα τα καθίσματα που έχουν καρό σχεδίαση και επένδυση σε χρωματικό συνδυασμό μπλε-άσπρο, παραπέμποντας στον αείμνηστο Juan Manuel Fangio. Τέλος, οι λαβές στο τιμόνι είναι από ξύλο και οι διακόπτες από ανοδιωμένο αλουμίνιο.









Μόλις 13 μονάδες θα βγουν από το γερμανικό εργοστάσιο με την τιμή να έχει οριστεί λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ προ φόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ