Ένα ιστορικό ορόσημο επιτεύχθηκε από την Ducati πριν από μερικές ημέρες. Η ιταλική εταιρεία για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να κατακτήσει νίκη σε αγώνα του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Superbike JSB1000.



Ο αναβάτης Ράιο Μιζούνο οδηγώντας μια Ducati Panigale V4R της ομάδας Kagayama Team κατάφερε να πάρει τη νίκη στον 5ο γύρο του πρωταθλήματος All Japan Road Race, αφού πρώτα είχε κατακτήσει την pole position. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην πίστα Μοτέγκι όπου διεξάγεται και το MotoGP της Ιαπωνίας.



Στον αγώνα, ο Μιζούνο πήρε την πρωτοπορία γρήγορα προσπερνώντας τον Κότα Νοζάνε με την Honda CBR1000RR και δεν είχε πρόβλημα να φτάσει σε μια άνετη νίκη με διαφορά 4,1 δευτερόλεπτα από το δεύτερο Κατσουγιούκι Νακασούγκα με Yamaha. Στη βαθμολογία ο Μιζούνο είναι δεύτερος πίσω από τον Νακασούγκα με 19 βαθμούς διαφορά.



Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια Ducati κερδίζει στην Ιαπωνία. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του All Japan Road Race Championship από το 1994 που μια μοτοσικλέτα που δεν προέρχεται από την Ιαπωνία κερδίζει. Ένα σπουδαίο επίτευγμα που δείχνει την παντοκρατορία της Ducati στους αγώνες τόσο στο MotoGP όσο και στο WSBK.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ