Η εταιρεία του Ίλον Μασκ απογοήτευσε τους πελάτες και το επίδοξο αγοραστικό της κοινό το 2024, αλλάζοντας εστίαση και στρέφοντας έντονα το ενδιαφέρον της στην εξέλιξη του ρομποταξί. Πλέον, ετοιμάζεται να επανορθώσει και με το παραπάνω, τηρώντας έστω και καθυστερημένα ορισμένες υποσχέσεις του CEO.

Το μεγάλο «θύμα» της απόφασης για το ρομποταξί ήταν το best-seller της Ευρώπης (για το 2023) Model Y. Η Tesla το προλόγιζε καιρό, μάλιστα είχε δεσμευτεί η παραγωγή του να ξεκινήσει εντός του 2024. Ωστόσο, τα «κολλήματα» του Μασκ πήγαν την παρουσίαση, την παραγωγή και το λανσάρισμά του στις αγορές έναν χρόνο πίσω.

Πλέον, το «Juniper» -όπως ονομάζεται το πρότζεκτ του ανανεωμένου Model Y εντός της εταιρείας- αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2025, πριν ξεκινήσουν οι πρώτες παραγγελίες και παραδοθεί στα χέρια πελατών το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Έχουμε ήδη μιλήσει για το ανανεωμένο μοντέλο της Tesla και όσα έχουν διαρρεύσει για αυτό, ωστόσο περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στο «φως» της δημοσιότητας.

Ταυτόχρονα, το κινεζικό Μέσο, CNEV Post αποκαλύπτει ότι η αμερικανική εταιρεία αλλάζει λογική και θα προχωρήσει στη διάθεση μίας έξτρα διαμόρφωσης αμαξώματος στο νέο Model Y.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να διατεθεί ένα 7θέσιο Model Y, άρα σίγουρα με μεγαλύτερο μεταξόνιο από τη στάνταρ έκδοση, ώστε να χωρούν εύκολα δύο ακόμα άτομα στην τρίτη σειρά. Μία τέτοια εξέλιξη θα δικαιολογούσε εν μέρει την καθυστέρηση.

Το ρεπορτάζ των Κινέζων το πάει ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι οι παραδόσεις της 7θέσιας διαμόρφωσης θα ξεκινήσουν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2025.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη είδηση αφορά στο ότι η Tesla προχωράει με τον προγραμματισμό της επίσημης παρουσίασης ενός μικρομεσαίου hatchback με προσιτή τιμή.

Η βάση του νέου μοντέλου θα είναι το Model Y, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2025, πριν πραγματοποιηθούν οι παραδόσεις στους πελάτες το 2026.

Αν και οι μέχρι τώρα πληροφορίες δεν καταδεικνύουν ότι θα σχετίζεται με το Model 2, για το οποίο και δεν υπάρχουν νεότερα, το hatchback της Tesla θα είναι το φθηνότερο μοντέλο στη γκάμα της, με αρχική τιμή κάτω από τις 30.000 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ