Η τεράστια αναμονή των σχεδόν τριών ετών έφτασε στο τέλος της για τον Μαρκ Μάρκεθ. Ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε έπειτα από έναν αλάνθαστο αγώνα να πάρει τη νίκη στην Αραγονία και να σκαρφαλώσει ξανά στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου έπειτα από 1.043 ημέρες.

Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά με τον Μάρκεθ να στρίβει πρώτος και να θέτει γρήγορα το ρυθμό. Από το δεύτερο γύρο κιόλας είχε φτιάξει μια διαφορά σχεδόν 2 δευτερολέπτων από το δεύτερο και όλα έδειχναν ότι αυτή η νίκη δεν χανόταν. Στο τέλος με ηρεμία έφερε την Gresini Ducati του στον τερματισμό και φυσικά στην πολυπόθητη νίκη.



Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati. Ο Ισπανός αναβάτης δυσκολεύτηκε να «ξεμπερδέψει» στους πρώτους γύρους με τον Πέδρο Ακόστα, ωστόσο όταν το έκανε αμέσως έφτιαξε διαφορά ασφαλείας. Προσπάθησε να ακολουθήσει το ρυθμό του Μάρκεθ, αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε με ασφάλεια στη 2η θέση.

Το σημαντικό πάντως για τον Μαρτίν είναι η άτυχη στιγμή που είχε ο μεγάλος του αντίπαλος Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός είχε ξανά πολύ κακή εκκίνηση και έμεινε στην 7η θέση. Σταδιακά ανέβηκε στην 4η θέση και ξεκίνησε το κυνήγι της 3ης θέσης με αντίπαλο τον Άλεξ Μάρκεθ.



Ένα λάθος του Άλεξ Μάρκεθ επέτρεψε στον Μπανάια να περάσει μπροστά για λίγο, αλλά όταν ο Μάρκεθ επέστρεψε στη μάχη ακούμπησε τον Μπανάια με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο. Πολύ άσχημη στιγμή για τον πρωταθλητή ο οποίος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις χωρίς ευτυχώς να έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Πλέον στη βαθμολογία πρώτος είναι ο Μαρτίν με 23 βαθμούς διαφορά από τον Μπανάια.

Την πτώση των Άλεξ Μάρκεθ και Μπανάια εκμεταλλεύτηκε ο Πέδρο Ακόστα για να ανέβει στο βάθρο με την GasGas Tech3. Πίσω του έμεινε ο Μπραντ Μπίντερ με την εργοστασιακή KTM. ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Μπαστιανίνι και Μορμπιντέλι.



Επόμενος αγώνας σε μία εβδομάδα (6-8 Σεπτεμβρίου) στην πίστα Misano Marco Simoncelli της Ιταλίας.

Αποτελέσματα Αγώνα



Βαθμολογία Πρωταθλήματος



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ