Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το μήνα Αύγουστο στην Ελλάδα κινήθηκε πτωτικά. Οι πωλήσεις των επιβατικών οχημάτων άγγιξαν τις 8.163 μονάδες από 10.368 που ήτανε τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Η ποσοστιαία πτώση ξεπέρασε το 21% κάτι που είχαμε να δούμε πάρα πολλούς μήνες στην αγορά αυτοκινήτου αναφορικά με την Ελλάδα.

Ποιες ήταν όμως οι περιοχές της Ελλάδος ή καλύτερα οι νομοί όπου ταξινομήθηκαν τα περισσότερα αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα; Το Newsauto έχει τα στοιχεία και την απάντηση στο ερώτημα.
Σύμφωνα με αυτά, οι περισσότερες ταξινομήσεις τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Αττικής. Ο συνολικός αριθμός άγγιξε τις 5.071 μονάδες με το ποσοστό επί του συνόλου της αγοράς να αγγίζει το 62,1%.



Σημαντικό βέβαια ρόλο για το μεγάλο αυτό ποσοστό έπαιξαν τα εταιρικά και rent a car οχήματα τα οποία άγγιξαν τις 2.934 ταξινομήσεις με το ποσοστό επί του συνόλου της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία να φτάνει το 78,7%.

Δυνατές οι τουριστικές περιοχές

Πιο πίσω ακολούθησε η Θεσσαλονίκη με 714 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 8,7% ενώ πιο κάτω συναντούμε πέντε τουριστικές περιοχές. Το βάθρο συμπλήρωσε σύμφωνα με τα στοιχεία το Ηράκλειο στην Κρήτη με 290 πωλήσεις και ποσοστό 3,6%. Ακολούθησαν τα Ιωάννινα με 169 πωλήσεις και τα Δωδεκάνησα με 161 ενώ πιο πίσω βρέθηκαν το Ρέθυμνο και τα Χανιά με 130 και 112 ταξινομήσεις αντίστοιχα.



Στις 10 πρώτες θέσεις βρέθηκαν, Πάτρα, Λάρισα και Κοζάνη με 111, 110 και 108 ταξινομήσεις αντίστοιχα. Οι παραπάνω νόμοι ήταν και οι μοναδικοί οι οποίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν το ψυχολογικό όριο των 100 μονάδων ενώ ήταν και οι μοναδικές περιοχές που ξεπέρασαν σε ποσοστό επί του συνόλου της αγοράς το 1%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ