Ο Ρόουαν Άτκινσον είναι πασίγνωστος στο ευρύ κοινό για τους κωμικούς ρόλους του σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Ωστόσο είναι ένας από τους πιο φανατικούς λάτρεις και βαθείς γνώστες της Αυτοκίνησης και Gentleman racer.

Η επαγγελματική πορεία του επέτρεψε να αποκτήσει πολλά χρήματα, κάποιο ποσό εκ των οποίων χρησιμοποιεί για να αποκτήσει τα αυτοκίνητα που τον ενδιαφέρουν. Η ιδιωτική συλλογή του αποτελείται από δεκάδες οχήματα, τόσο σύγχρονα υπερπολυτελή και supercars όσο και κλασικά και σπάνια μοντέλα.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συνολική σημερινή αξία τους υπολογίζεται μεταξύ 20.000.000-25.000.000 δολαρίων.

Μεταξύ αυτών, ο Άτκινσον κατείχε και μία McLaren F1 την οποία απέκτησε το 1997 και ήταν η 61η από τις συνολικά 64 που κατασκευάστηκαν για τον δρόμο. Η συμβίωσή τους αποτέλεσε είδηση πρώτου μεγέθους όχι επειδή την αγόρασε αλλά επειδή τράκαρε δύο φορές με αυτή!

Η πρώτη ήταν το 1999 όταν συγκρούστηκε με ένα προπορευόμενο όχημα προκαλώντας ζημιά στο εμπρός μέρος της. Ο Άτκινσον την επισκεύασε στο εργοστάσιο και το αυτοκίνητο επανήλθε στην αρχική, αυθεντική κατάστασή του.



Τη δεύτερη φορά η κατάσταση ήταν σοβαρή. Συνέβη το 2011 όταν ο γνωστός ηθοποιός έχασε τον έλεγχο της McLaren F1 και το αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα σε δέντρο και κολώνα πινακίδας οδικής σήμανσης. Ευτυχώς, ο ίδιος υπέστη μικροτραυματισμούς και απομακρύνθηκε γρήγορα από το όχημα.

Όμως, η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που το supercar κόπηκε στα δύο (αποσπάστηκε όλο το πίσω μέρος της ανάρτησης) και πήρε φωτιά. Αυτή την έσβησαν σύντομα, αποτρέποντας την ολική καταστροφή του.



Το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο και ο Άτκινσον αποφάσισε να επαναφέρει και πάλι την McLaren F1 στην αρχική, αυθεντική κατάστασή της. Οι εργασίες επισκευής διήρκησαν δύο χρόνια και κόστισαν περίπου 1.400.000 δολάρια (αξία εποχής)! Τελικά, ο Βρετανός ηθοποιός την πούλησε το 2015 μέσω δημοπρασίας στην τιμή των 12.200.000 δολαρίων (αξία εποχής).

Και το Peugeot 205 GTI;
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν το συγκεκριμένο 205 GTI ήταν στην κατοχή του και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Όπως αναφέρεται, όσο το είχε ο ηθοποιός διήνυσε με αυτό περίπου 300 μίλια (περίπου 480 χλμ.). Συνολικά, το αυτοκίνητο έχει 71.072 μίλια στο οδόμετρό του (περίπου 114.435 χλμ.).



Προς το παρόν, από τον οίκο δημοπρασιών δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή εκκίνησης για το αυτοκίνητο, ωστόσο εκτιμάται ότι επειδή το αυτοκίνητο ήταν στην κατοχή του Ρόουαν Άτκινσον και είναι σε άριστη κατάσταση αυτή θα είναι μεταξύ 20.000-30.000 λιρών στερλινών (περίπου 23.700-35.600 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ