Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, όπως είχατε διαβάσει και τον προηγούμενο μήνα στο newsauto.gr. Ο Σερά πηγαίνει στη Ferrari έπειτα από μια πολυετή θητεία στην Mercedes, όπου συνέβαλε σημαντικά στην περίοδο παντοκρατορίας της.

Ο Γάλλος ήταν προσωπική επιλογή του Φρεντ Βασέρ και με τους Χάμιλτον και Ντ’ Αμπρόζιο συνιστά την τριάδα σημαντικών στελεχών που αλλάζει στρατόπεδο από το Μπράκλεϊ στο Μαρανέλο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Βασέρ έχει φέρει πολλά ακόμη στελέχη από άλλες ομάδες στην Ferrari. Στόχος του Γάλλου είναι να φέρει νέες ιδέες στην Scuderia ώστε αυτή να κατακτήσει και πάλι την κορυφή της F1.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, ο Βασέρ είχε επιχειρήσει να φέρει και τον Άντριαν Νιούι. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Βασέρ είχε προσφέρει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στον Βρετανό, αποδεχόμενος, μάλιστα, εκείνος να δουλεύει από την Βρετανία. Κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν με την Ferrari και τον Τζον Μπάρναρντ.



Ωστόσο ο Νιούι είχε και απαιτήσεις για την επιλογή του προσωπικού. Αυτές προβλημάτισαν τον Βασέρ. Επιπλέον η προσφορά ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για 3 χρόνια του Στρολ στον Νιούι ήταν υπερβολική για την Ferrari. Ο Βασέρ δεν θέλησε να μπει σε… πλειοδοτικό διαγωνισμό με τον Στρολ για τον Νιούι.



Έτσι, η Ferrari πορεύεται προς το 2026 έχοντας την δυαρχία Σερά-Γκουαλτιέρι στο τεχνικό της επιτελείο. Και φυσικά, με τους Λεκλέρ-Χάμιλτον ως οδηγικό της δίδυμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ